Siirry sisältöön

AVI: Asiantuntijatyön työaikakysymykset

5.5.2021, verkossa

Uusi työaikalaki astui voimaan 1.1.2020. Uudistuksessa lisättiin työaikajoustoja ja päivitettiin lakia muutenkin vastaamaan modernin työelämän ja tietoyhteiskunnan tarpeita. Asiantuntijatyön työaikojen näkökulmasta keskeisimmät uudistukset liittyivät lain soveltamisalaan, liukuvaan työaikaan, joustotyöaikaan ja työaikapankkiin.

business-4241785_640

Aika: 5.5.2021 klo 15.00–16.30
Paikka: verkkoseminaari

Verkkoseminaarissa käsitellään muun muassa seuraavia kysymyksiä:

  • Missä töissä ei sovelleta työaikalakia?
  • Mitä tarkoittaa työaika-autonomia?
  • Entä mitä työpaikalla tulee sopia joustavaan työaikaan liittyen ja miten työajan seuranta järjestetään tässä työaikamuodossa?
  • Miten työaikapankki toimii ja mitä eriä sinne saa siirtää? Käsittelemme myös työaikaan liittyviä kuormitustekijöitä ja työaikakuormituksen hallinnan keinoja.

Kouluttajina toimivat lakimies Aki Eriksson ja ylitarkastaja Päivi Laakso.

Tässä verkkoseminaarissa pureudutaan työaikakysymyksiin nimenomaan työaikalain näkökulmasta. Työehtosopimusten määräyksiin ja tulkintakysymyksiin ei syvennytä.

Verkkoseminaarin lopussa vastataan yleisön etukäteen lähettämiin kysymyksiin puolen tunnin ajan. Voit kertoa kysymyksesi ilmoittautumisen yhteydessä. 26.4. mennessä saapuneista kysymyksistä valitaan osa verkkoseminaarissa käsiteltäväksi. Voit esittää asiantuntijoille kysymyksiä myös tilaisuuden aikana chatissa.

 

Tämän maksuttoman koulutuksen järjestää Aluehallintovirasto. Lisätietoa koulutuksesta voi kysyä AVI:n viestintäasiantuntijalta Virpi Vennolta virpi.vento@avi.fi.