Siirry sisältöön

Ehdota vuoden kieliasiantuntijaa, tekoa ja työnantajaa!

Taru / 11.4.2022

Jäikö vuodesta 2021 mieleen jokin merkittävä teko tai vaikuttava kielialan toimija? Palkitsemme vuoden kieliasiantuntijan, teon ja työnantajan toukokuun kevätkokouksessamme. Ehdota mielestäsi sopivaa kohdetta! 

grafiikka serpentiini

Palkitsemme alan osaajia ensimmäistä kertaa

Työelämäpalkinto nostaa esiin kielialaa ja sen aktiivisia, kehittäviä toimijoita. Kieliasiantuntijan työ on usein näkymätöntä. Tunnustusten avulla juhlistamme tehtyä työtä ja korostamme sen yhteiskunnallista merkityksellisyyttä. Kieliasiantuntijat ovat korvaamaton voimavara aina, kun työskennellään kielen parissa. Näytämme, että vaikutuspiirimme on laaja ja ulottuu kaikille eri työelämän aloille. Samalla painotamme työnantajien ja yhteisöjen roolia alan kehittäjinä. 

Näin valinnat tehdään 

Kuka tahansa voi ehdottaa palkinnon saajaa – esityksen tekijän ei siis tarvitse olla kieliasiantuntijoiden jäsen. Ehdotus perusteluineen lähetetään kyselylomakkeen kautta. Tätä uutista ja kyselylomaketta voit vapaasti jakaa kollegoillesi ja verkostoillesi esimerkiksi sosiaalisessa mediassa!  

Palkinnot jaetaan vuosittain yhdistyksen kevätkokouksessa edellisvuoden saavutusten perusteella. Vuoden 2022 kevätkokouksessa jaetaan siis tunnustukset vuoden 2021 meriittien mukaan. Palkintojen saajat valitsee Kieliasiantuntijoiden hallituksesta koostuva raati. Raatiin kuuluvat puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja 1-2 hallituksen jäsentä.  

Kategoriasta riippuen työelämäpalkinto on joko rahallinen tai kunniamaininta. Tarkemmat kuvaukset kunkin kategorian kriteereistä on listattu alle. Palkinto voidaan myös jättää jakamatta, jos sopivaa ehdokasta ei kyseisenä vuonna ole.   

Vuoden kieliasiantuntija  

Palkinto osoitetaan kieliasiantuntijoita ja kieliasiantuntijuutta ansiokkaasti edustaneelle henkilölle, joka on vahvistanut edustamaansa alaa taipumattomasti uusilla näkökulmilla. Hän on parantanut kieliasiantuntijoiden näkyvyyttä ja nostanut työllään ja toiminnallaan arvostustamme yhteiskunnassa. Palkinto myönnetään yksittäiselle saajalle. 

Vuoden teko 

Kunniamaininta vuoden teosta jaetaan kollektiiville, kampanjalle, hankkeelle tai tapahtumalle, joka on omalta osaltaan tehnyt kielten ammattilaisten työtä näkyväksi. He ovat nostaneet työssään esiin kieliasiantuntijoiden kannalta merkittävän teeman tai teemoja ja korostaneet kielipalvelualan merkitystä yhteiskunnassa. 

Vuoden työnantaja tai esihenkilö 

Kunniamaininta jaetaan työnantajalle, esimerkiksi yritykselle, tai yksittäiselle esihenkilölle. Palkinnon saaja on omalla esimerkillään kehittänyt alan työympäristöä ja/tai omaa työpaikkaansa sekä huolehtinut pitkäjänteisesti työntekijöistään. Tähän työhön sisältyvät esimerkiksi työntekijöiden hyvinvoinnin edistäminen ja hyvän yhteishengen kasvattaminen.  

Klikkaa itsesi ehdotuslomakkeelle alla olevasta painikkeesta! Lomake on auki 13.4. saakka.