Siirry sisältöön

Meille harjoittelijaksi?

Harjoittelu on tärkeä osa opintoja ja työelämätaitojen opettelua. Meillä pääset aidosti osaksi työyhteisöä. Tarjoamme sinulle mahdollisuuden päästä tutustumaan vaikuttamistyöhön sekä kieli- ja käännösalan työelämän rakenteisiin.

Harjoitteluhakumme on jatkuva. Kääntäjienpäivän harjoittelusta on aina oma hakunsa, josta kerromme verkkosivuillamme ja sosiaalisen median kanavissamme. Harjoittelumme on palkallinen.

Harjoittelusta

Voit hakea meille harjoitteluun milloin vain. Hae kuitenkin harjoittelua mielellään kolme (3) kuukautta ennen toivottua aloitusajankohtaa. Näin annat meille aikaa tehdä käytännönjärjestelyjä harjoittelun suhteen.
Harjoittelu voi kestää vähintään neljä (4) viikkoa, mieluummin kahdeksan (8) viikkoa. Harjoittelu suoritetaan yhtäjaksoisesti ja kokopäiväisesti. Ajallisesti harjoittelu voidaan sijoittaa elo-joulukuulle ja tammi-maaliskuulle. Harjoittelu suoritetaan pääasiassa Helsingissä lähiharjoitteluna, ja harjoittelija vastaa omista matkakuluistaan. Etätyötä voi tehdä satunnaisesti erikseen siitä sovittaessa.

Harjoittelijan päätehtävät

Toimintamme ydin on yhteiskunnallinen vaikuttaminen. Harjoittelijan tehtävänkuva on siis viestintäpainotteinen. Hän osallistuu tavanomaisiin toimisto- ja viestintätehtäviimme, joita ovat muun muassa:
  • jäsentiedotteiden kirjoittaminen,
  • verkkosivujen sisällöntuotanto ja päivittäminen,
  • jäsentilaisuuksien suunnittelussa ja järjestelyissä avustaminen ja
  • sosiaalisen median kanavien päivittäminen.

Tehtävänkuvaan ei sisälly kääntämistä tai tulkkausta. Työssäsi kuljet Kieliasiantuntijoiden toimiston porukan mukana ja työviikkoosi mahtuu niin palavereja kuin itsenäistä työskentelyaikaa.

Mitä odotamme harjoittelijalta?

  • Sujuvaa suomen kielen kirjallista ilmaisua ja hyviä valmiuksia tekstien tuottamiseen,
  • kieli-, käännös- tai tulkkausalan tai viestinnän alan opintoja,
  • innostusta hyvän työelämän kehittämiseen ja järjestötoimintaan sekä
  • hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja.

Arvostamme kokemusta ainejärjestötyöstä ja tapahtumien järjestämisestä sekä käsitystä kielipalvelualasta. Kaikenlainen viestintäosaaminen, oma-aloitteisuus ja aktiivinen ote ovat eduksi harjoittelussa. Tuo rohkeasti oma aktiivisuutesi ja innostuneisuutesi esille!

Hakeminen

Onnistunut haku lähtee jo hyvästä hakemuksesta. Sillä rakennat itsestäsi hyvän mielikuvan. Meillä on paljon töitä, joten arvostamme harkittuja ja huolellisia hakemuksia, joista käy heti ilmi, kuka olet, mitä osaat ja mitä harjoittelulta toivot.

Hakemuksesi voi olla omana liitteenään tai se voi myös olla huolellisesti laadittu sähköpostiviesti. Liitä aina mukaan ansioluettelosi. Hakemuksesi voit lähettää sähköpostilla osoitteeseen toimisto@kieliasiantuntijat.fi. Jos haet hakuilmoituksen perusteella, toimi aina siinä mainittujen hakuohjeiden mukaan.

Lisävinkkejä työnhakuun

Internet on pullollaan työnhakuvinkkejä. Keräsimme tähän luettavaksi muutamia hyviä lähteitä. Myös verkkolehdestämme Kiekauksesta löytyy työnhakuvinkkejä kieliasiantuntijoille:

Coolla
Coollan uravalmennus ja materiaalipankki on kaikkien jäsentemme käytettävissä. Voit varata henkilökohtaista uravalmennusta tai katsoa vinkkkivideoita ja ladata työnhaun asiankirjojen pohjia omaan käyttöösi.

Tunnukset uraportaaliin saat kirjautumalla jäsenen verkkoasiointiin (Jäsenkoulutus-> uravalmennus-> webinaaritallenteet).

Duunitori
Duunitorin verkkosivut ovat pullollaan ajankohtaista tietoa työnhausta. Lue ainakin nämä vinkit: