Siirry sisältöön

Hae meille korkeakouluharjoittelijaksi!

Hanna / 13.1.2022

Haku Kieliasiantuntijoiden ja Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton (SKTL) yhteiseen harjoitteluun on nyt auki. Tule meille korkeakouluharjoittelijaksi toteuttamaan Kansainvälisen kääntäjienpäivän seminaaripäivää! Harjoittelu kestää neljä kuukautta.

 

Kuvituskuva: Lähikuva erilaisista toimistotarvikkeista. Kyniä, muistilappuja, vihkoja.

Harjoittelu jakaantuu keväälle 2022 ja alkusyksylle 2022. Harjoittelun ensimmäinen osa (8 viikkoa) sijoittuu niin, että se alkaa aikaisintaan 4.4. ja päättyy viimeistään 18.6. Harjoittelun toinen osa (8 viikkoa) alkaa aikaisintaan 15.8. Ajankohdista sovitaan tarkemmin harjoittelijan kanssa.

Harjoittelu soveltuu hyvin esimerkiksi kääntämisen ja tulkkauksen, kielten tai viestinnän maisterivaiheen opiskelijalle. Harjoittelu jakautuu SKTL:n ja Kieliasiantuntijat ry:n kesken ja työntekopaikka on keväällä SKTL:n ja syksyllä Kieliasiantuntijoiden toimistossa.

Harjoittelijan tehtävät

Ensisijaisesti harjoittelija osallistuu Kansainvälisen kääntäjienpäivän suunnitteluun ja järjestämiseen. Hän osallistuu myös järjestöjen opiskelijatoiminnan päivitys- ja kehittämisprojekteihin ja järjestöjen muihin toimisto- ja viestintätehtäviin.

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden päästä tutustumaan vaikuttamistyöhön sekä kieli- ja käännösalan työelämän rakenteisiin. Harjoittelun kautta pääset laajentamaan omia verkostojasi koko Suomen laajuisesti. Tehtävänkuvassa ei painotu kääntäminen tai tulkkaus.

Odotuksemme harjoittelijalle

Toivomme harjoittelijalta

  • kieli-, käännös- tai tulkkausalan tai viestinnän alan opintoja,
  • innostusta hyvän työelämän kehittämisen ja järjestötoimintaan ja
  • hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja.

Arvostamme kokemusta ainejärjestötyöstä ja tapahtumien järjestämisestä sekä käsitystä kielipalvelualasta. Edellytämme hyvää suomen kielen kirjallista ilmaisua, sillä tehtävä sisältää paljon kirjallista viestintää. Kaikenlainen viestintäosaaminen, oma-aloitteisuus ja aktiivinen ote ovat eduksi työssä. Tuo hakemuksessasi oma aktiivisuutesi ja innostuneisuutesi rohkeasti esille!

Mitä tarjoamme harjoittelussa?

Harjoittelu on kokoaikainen (37,5 h/vko). Tehtävä pitää sisällään jonkin verran matkustamista (jos Kääntäjienpäivänä pidetään lähiseminaarina) ja iltatöitä. Harjoittelu on palkallinen, rahapalkka on 1 290 €/kk.

Kieliasiantuntijoiden toimisto sijaitsee Itä-Pasilassa (Ratavartijankatu 2 A) hyvien kulkuyhteyksien päässä. Mukavassa työyhteisössä on neljä järjestöä ja kymmenen työntekijää. SKTL:n toimisto sijaitsee Etu-Töölössä (Hietaniemenkatu 2) lähellä Kampin metroasemaa. SKTL:n palveluksessa on viisi työntekijää.

Jos koronatilanne jatkuu yhä, harjoittelu voidaan suorittaa etänä.

Hae näin

Lähetä hakemuksesi viimeistään 13.2.2022.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja ansioluettelosi sähköisesti (liitteet pdf:nä) sekä Kieliasiantuntijat ry:n toiminnanjohtajalle hanna.gorschelnik@kieliasiantuntijat.fi että SKTL:n va. toiminnanjohtajalle jenni.kaven@sktl.fi.

 

Haastattelut järjestetään etäyhteyksin perjantaina 18.2.2022 tai erikseen sovittavana ajankohtana. Harjoittelija valitaan mahdollisimman pian haastattelujen jälkeen.

Lisätietoja:
Kieliasiantuntijat ry, toiminnanjohtaja Hanna Gorschelnik, puh. 050 576 2553 hanna.gorschelnik@kieliasiantuntijat.fi

Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto, va. toiminnanjohtaja Jenni Kavén, puh. 044 3445 205, jenni.kaven@sktl.fi