Siirry sisältöön

Hae meille korkeakouluharjoittelijaksi!

Hanna / 11.1.2023

Haku Kieliasiantuntijoiden ja Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton (SKTL) yhteiseen harjoitteluun on nyt auki. Tule meille korkeakouluharjoittelijaksi toteuttamaan Kansainvälisen kääntäjienpäivän seminaaripäivää! Harjoittelu kestää neljä kuukautta.

 

Kuvituskuva: Lähikuva erilaisista toimistotarvikkeista. Kyniä, muistilappuja, vihkoja.

Harjoittelu jakaantuu keväälle 2023 ja alkusyksylle 2023. Harjoittelun ensimmäinen osa (8 viikkoa) sijoittuu niin, että se alkaa aikaisintaan 17.4. ja päättyy viimeistään 22.6. Harjoittelun toinen osa (8 viikkoa) alkaa aikaisintaan 7.8. Ajankohdista sovitaan tarkemmin harjoittelijan kanssa. 

Harjoittelu jakautuu SKTL:n ja Kieliasiantuntijat ry:n kesken, ja työntekopaikka on keväällä Kieliasiantuntijoiden ja syksyllä SKTL:n toimistossa Helsingissä.  

Harjoittelijan tehtävät

Ensisijaisesti harjoittelija osallistuu syyskuussa 2023 Tampereella järjestettävän Kääntäjienpäivän seminaarin suunnitteluun ja järjestämiseen. Hän osallistuu myös järjestöjen opiskelijatoiminnan päivitys- ja kehittämisprojekteihin ja järjestöjen muihin toimisto- ja viestintätehtäviin. Näitä ovat muun muassa: 

  • jäsentiedotteiden kirjoittaminen 
  • verkkosivujen sisällöntuotanto ja päivittäminen 
  • jäsentilaisuuksien suunnittelussa ja järjestelyissä avustaminen ja 
  • sosiaalisen median kanavien päivittäminen. 

Tehtävänkuvaan ei ensisijaisesti sisälly kääntämistä tai tulkkausta.

Odotuksemme harjoittelijalle

Toivomme harjoittelijalta

  • kieli-, käännös- tai tulkkausalan tai viestinnän alan opintoja,
  • innostusta hyvän työelämän kehittämisen ja järjestötoimintaan ja
  • hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja.

Arvostamme kokemusta ainejärjestötyöstä ja tapahtumien järjestämisestä sekä käsitystä kielipalvelualasta.

Edellytämme hyvää suomen kielen kirjallista ilmaisua ja hyviä valmiuksia tekstien tuottamiseen. Kaikenlainen viestintäosaaminen, oma-aloitteisuus ja aktiivinen ote ovat eduksi työssä. Tuo rohkeasti oma aktiivisuutesi ja innostuneisuutesi esille!

Harjoittelu soveltuu esimerkiksi kääntämisen ja tulkkauksen, kielten tai viestinnän maisterivaiheen opiskelijalle.

Harjoittelu on palkallinen kokoaikatyö

Harjoittelu on kokoaikainen (37,5 h/vko) ja se suoritetaan pääasiassa Helsingissä lähiharjoitteluna. Etätyötä voi tehdä satunnaisesti erikseen siitä sovittaessa. Harjoittelijan on otettava tämä huomioon paikkaa hakiessaan.  

Tehtävä pitää sisällään jonkin verran matkustamista ja iltatöitä. Harjoittelu on palkallinen, rahapalkka on 1340 €/kk. Katsomme eduksi, jos opiskelijalla on käytössään oppilaitoksen harjoittelutuki. 

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden päästä tutustumaan vaikuttamistyöhön sekä kieli- ja käännösalan työelämän rakenteisiin. Harjoittelun kautta pääset laajentamaan omia verkostojasi koko Suomen laajuisesti.

Kieliasiantuntijoiden toimisto sijaitsee Itä-Pasilassa (Ratavartijankatu 2 A, Helsinki). Mukavassa työyhteisössä on neljä järjestöä ja kymmenen työntekijää. Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto SKTL:n toimisto sijaitsee Etu-Töölössä (Hietaniemenkatu 2, Helsinki) lähellä Kampin metroasemaa. SKTL:n palveluksessa on viisi työntekijää.  

Hae näin

Lähetä hakemuksesi viimeistään tiistaina 31.1.2023.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja ansioluettelosi sähköisesti (liitteet pdf:nä) sekä Kieliasiantuntijat ry:n toiminnanjohtajalle hanna.gorschelnik@kieliasiantuntijat.fi että SKTL:n toiminnanjohtajalle jenni.kaven@sktl.fi. 

Haastattelut järjestetään Helsingissä torstaina 9.2. tai maanantaina 13.2.2023. Harjoittelija valitaan mahdollisimman pian haastattelujen jälkeen. 

 

Lisätietoja:

Kieliasiantuntijat ry, toiminnanjohtaja Hanna Gorschelnik, puh. 050 576 2553, hanna.gorschelnik@kieliasiantuntijat.fi  

Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto ry, toiminnanjohtaja Jenni Kavén, puh. 044 3445 205, jenni.kaven@sktl.fi