Siirry sisältöön

Harjoittelijaksi Euroopan komissioon - haku auki nyt!

Taru / 12.1.2022

Euroopan komissio hakee harjoittelijoita lokakuussa 2022 alkaviin viiden kuukauden mittaisiin käännösharjoitteluhin. Tämä mahdollisuus on täydellinen sinulle, joka tähtäät käännösalan ammattilaiseksi! Harjoittelut alkavat 1.10.2022. Haku päättyy 31.1.2022. 

Kuvituskuva: Useita Euroopan lippuja rivissä ulkona rakennuksen edessä.

Haut lokakuussa 2022 alkavaan harjoitteluun ovat käynnissä

Euroopan komissio ottaa kahdesti vuodessa kääntämisen tai muiden käännöstoiminnan kannalta sopivien alojen korkeakoulututkinnon suorittaneita kääntäjäharjoittelijoiksi käännöstoimen pääosastoon (DGT) Brysseliin ja Luxemburgiin. Harjoittelun kesto on viisi kuukautta.

Harjoittelijat kääntävät komission ammattikääntäjien opastuksella erityyppisiä tekstejä äidinkielelleen vähintään kahdesta EU-kielestä (joista yhden on oltava englanti, ranska tai saksa). Erityisesti englannin kielen vankka osaaminen on tärkeää. Parhaimmillaan hakijan kieliyhdistelmä sisältää sekä englannin että ranskan, mutta muutkin kieliyhdistelmät otetaan huomioon. Erinomainen äidinkielen taito on ehdoton edellytys.

Harjoitteluaikana saa käytännön käännöskokemusta ja hyödyllistä palautetta ammattikääntäjiltä. Työssä käytetään kääntämisen uusimpia sähköisiä apuvälineitä, kuten käännösmuistisovelluksia, konekäännösohjelmaa, termipankkeja sekä tekstitietokantoja.

Harjoittelijoille maksetaan 1 229,32 euron kuukausittainen stipendi. Myös matkakustannuksista saa korvausta.

Nyt voit hakea harjoittelupaikkaa harjoittelujaksolle 1.10.2022—28.2.2023. Hakuaika päättyy 31.1.2022 klo 13 Suomen aikaa. Sinulla on oltava vähintään kandidaatin tutkinto suoritettuna hakuajankohtaan mennessä. Tutkinnosta on oltava tutkintotodistus. Ikärajaa ei ole. Harjoittelijaksi ei kuitenkaan voi hakea, jos on aiemmin toiminut harjoittelijana jossakin EU:n toimielimessä tai virastossa yli kuuden viikon ajan. Kääntämiskoulutus lisää mahdollisuuksia tulla valituksi. Lisätietoja löydät osoitteesta https://ec.europa.eu/stages. Viiden kuukauden harjoitteluun voi hakea ainoastaan kyseisen sivuston kautta.

Lisätietoja harjoittelusta antaa Terttu Jokela Euroopan komission Suomen-edustustosta, puh. (09) 6226 5480, terttu.jokela@ec.europa.eu.

Käy myös komission Suomen-edustuston verkkosivuilla lukemassa aiempien harjoittelijoiden kokemuksista kohdasta ”Kääntäjäharjoittelu”: https://finland.representation.ec.europa.eu/asuminen-tyoskentely-opiskelu/tyoskentely-eun-toimielimissa_fi#ecl-inpage-100

Lisätietoja DGT:n toiminnasta: https://ec.europa.eu/info/departments/translation_fi