Siirry sisältöön

Hae harjoittelijaksi Euroopan komissioon – haku käynnissä!

Hanna Gorschelnik / 17.1.2019

Euroopan komissiossa on haettavana 5 kuukauden mittaisia harjoittelupaikkoja kääntäjille. Harjoittelut alkavat lokakuussa 2019. Haku päättyy 4.2.2019.

Euroopan komissio

Viiden kuukauden harjoittelun haku käynnissä

Euroopan komissio ottaa kahdesti vuodessa kääntämisen tai muiden käännöstoiminnan kannalta sopivien alojen korkeakoulututkinnon suorittaneita kääntäjäharjoittelijoiksi käännöstoimen pääosastoon (DGT) Brysseliin ja Luxemburgiin. Harjoittelun kesto on viisi kuukautta.

Harjoittelijat kääntävät komission ammattikääntäjien opastuksella erityyppisiä tekstejä äidinkielelleen vähintään kahdesta EU-kielestä (joista yhden on oltava englanti, ranska tai saksa). Erityisesti englannin kielen vankka osaaminen on tärkeää. Parhaimmillaan hakijan kieliyhdistelmä sisältää sekä englannin että ranskan, mutta muutkin kieliyhdistelmät otetaan huomioon. Erinomainen äidinkielen taito on ehdoton edellytys.

Harjoitteluaikana saa käytännön käännöskokemusta ja hyödyllistä palautetta ammattikääntäjiltä. Työssä käytetään kääntämisen uusimpia sähköisiä apuvälineitä, kuten käännösmuistisovelluksia, konekäännösohjelmaa, termipankkeja sekä tekstitietokantoja.

Harjoittelijoille maksetaan 1 196,84 euron kuukausittainen stipendi. Myös matkakustannuksista saa korvausta.

Nyt voi hakea harjoittelupaikkaa harjoittelujaksolle 1.10.2019—29.2.2020. Hakuaika päättyy 4.2.2019 klo 13 Suomen aikaa.

Hakijalla on oltava vähintään kandidaatin tutkinto suoritettuna hakuajankohtaan mennessä. Tutkinnosta on oltava todistus. Ikärajaa ei ole. Harjoittelijaksi ei kuitenkaan voi hakea, jos on aiemmin toiminut harjoittelijana jossakin EU:n toimielimessä tai virastossa yli kuuden viikon ajan. Kääntämiskoulutus lisää mahdollisuuksia tulla valituksi.

Lisätietoja: https://ec.europa.eu/stages

Viiden kuukauden harjoitteluun voi hakea ainoastaan kyseisen sivuston kautta.

Lisätietoja harjoittelusta antaa Mikael Reiman Euroopan komission Suomen-edustustosta, puh. (09) 6226 5480, mikael.reiman@ec.europa.eu.

Käy myös edustuston verkkosivuilla lukemassa aiempien harjoittelijoiden kokemuksista:
https://ec.europa.eu/finland/education/training_Helsinki_fi#Kaantajaharjoittelut

Lisätietoja DGT:n toiminnasta: https://ec.europa.eu/info/departments/translation_fi