Kansainvälinen kääntäjienpäivä 2019 – Kääntäminen, tulkkaus ja alkuperäiskielet

27.9.2019, Turku

Tiedote: Vuoden 2019 Kansainvälistä kääntäjienpäivää vietetään perjantaina 27.9. Turun yliopistolla. Vuosi 2019 on YK:n kansainvälinen alkuperäiskielten vuosi, jonka mukaisesti Kääntäjienpäivän teema on Kääntäminen, tulkkaus ja alkuperäiskielet. Laitathan päivämäärän jo nyt kalenteriisi!

Kuva: Hanna Oksanen / Turun yliopiston viestintä
Kuva: Hanna Oksanen / Turun yliopiston viestintä

Upeaa ohjelmaa suunnitellaan jo ahkerasti Kääntäjienpäivän työryhmän keskuudessa. Seuraa ohjelman päivittymistä täällä. Lopullinen ohjelma päivittyy myös tähän tapahtumakuvaukseen.

Seuraa järjestelyjen etenemistä myös sosiaalisessa mediassa, Kääntäjienpäivän omalla Instagram-sivulla @kaantajienpaiva sekä aihetunnisteilla #KäPä2019 ja #ITD2019.

Kansainvälistä kääntäjienpäivää vietetään vuosittain syyskuun 30. päivän tienoilla kääntäjien suojeluspyhimys Hieronymuksen muistopäivän kunniaksi. Kansainvälinen kääntäjien, tulkkien ja terminologien järjestö FIT julisti kääntäjienpäivän maailmanlaajuiseksi juhlapäiväksi vuonna 1991. Suomessa alan liitot tarjoavat vuosittain käännös-, tulkkaus- ja kielialan ammattilaisille sekä kaikille muille alasta kiinnostuneille valtakunnallisen tapahtuman, joka on täynnä ajankohtaista, mielenkiintoista ja hyödyllistä ohjelmaa.

Päivän järjestävät Kieliasiantuntijat ry ja Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto (SKTL) yhteistyössä Turun yliopiston kanssa.

Lisätietoa työryhmän yhteisestä sähköpostista: kaantajienpaiva@gmail.com.

Ilmoittautuminen tapahtuman omien verkkosivujen kautta.