Siirry sisältöön

Opiskelija,
onko sinulla kysyttävää kesätöistä?

Onko kesäduuni tai harjoittelupaikka hoidettuna, mutta työsuhdeasiat mietityttävät vielä? Paljonko kesätöistä kuuluu saada palkkaa? Entä harjoittelusta? Kertyykö kesätöistä tai harjoittelusta palkallista lomaa? Onko kesätyöntekijällä ja harjoittelijoilla samat oikeudet kuin muilla työntekijöillä? Ja mitä ne oikeudet ylipäänsä ovat? Mitä jos työpaikalla tai työsuhteessa on jokin ongelma, kehen kuuluu ottaa yhteyttä?
Kesäduunari-infosta voi kysyä kaikkea tätä ja muutakin! Kesäduunari-info palvelee kaikkia kesätyöntekijöitä touko-elokuussa numerossa 0800 179 279 maanantaista perjantaihin kello 9–15.
Puhelu on soittajalle maksuton.

Työsuhdeasiat kannattaa hoitaa kuntoon heti, kun uusi työpaikka on tiedossa. Ota yhteyttä Kesäduunari-infoon, kun sinulla on kysyttävää kesätöistä. Voit kysyä työsopimuksen tekemisestä, palkkauksesta, työajoista, lomakorvauksesta ja muista työsuhteeseen liittyvistä asioista. Voit esittää kysymyksiä myös WhatsAppilla numerossa 040 747 1571 sekä verkkosivuilta löytyvän nettilomakkeen kautta.

Kesäduunari-sivuilta kannattaa katsoa Kesäduunarin muistilista ja Usein kysytyt kysymykset. Ongelmatilanteissa voit ottaa yhteyttä lisäksi työpaikkasi luottamusmieheen tai
-valtuutettuun tai oman alasi ammattiliittoon.

 

KUN MENET KESÄTÖIHIN,
MUISTA HUOLEHTIA AINAKIN NÄISTÄ:

  • Työsopimus
  • Ennakonpidätys
  • Työtodistus
  • Ammattiliiton jäsenyys

 

Myös me Kieliasiantuntijoissa autamme ja neuvomme jäseniämme kesätöihin tai harjoitteluun liittyvissä asioissa. Meiltä saat lisäksi neuvoja työurasi alkuun tai yrittäjyyden ensi askeliin. Opiskelijajäsenyydestä on sinulle monenlaista hyötyä. Kun käyt työssä opintojesi aikana, voit kerryttää jo opiskelijana itsellesi ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan edellytyksenä olevaa työssäoloehtoa.

Opiskelijajäsenyys on suunniteltu opiskelijan kukkarolle sopivaksi: kun opiskeluaikanasi käyt töissä, maksat jäsenmaksua 1,1 prosentin verran palkkatulosta. Jäsenmaksua ei makseta opintotuesta. Jos opiskelijana et lainkaan käy töissä, olet vapautettu jäsenmaksusta. Opiskelijajäsenenä sinulla on käytössäsi kaikki edut ja palvelut, jotka Kieliasiantuntijat ry:n ja kattojärjestömme Akavan Erityisalat tarjoavat. Lisätietoa Kieliasiantuntijoiden opiskelijajäsenyydestä löydät täältä.

 

Kesäduunari-infoa voit seurata myös
Instagramissa @kesaduunari
ja Facebookissa Kesäduunari-info

Kesäduunari-infon tarjoavat suomalaisia ammattiliittoja edustavat palkansaajien keskusjärjestöt SAK, Akava ja STTK. Info on avoinna 28. elokuuta saakka. Kesäduunari-info ei välitä tietoa avoimista työpaikoista.