Siirry sisältöön

Työkaluja kieliasiantuntijoille: Selkotekstillä selkenee

9.11.2021, verkossa

Meillä jokaisella on oikeus saada tietoa tavalla, jota ymmärrämme. Selkoteksti takaa sen, että lukijan on helppo lukea ja ymmärtää tekstiä. Kieliasiantuntija voi auttaa asiakasta tuottamaan saavutettavia sisältöjä.

scrabble-921254_640

Aika: 9.11. klo 9–10 ja 10.15–12.15
Paikka: verkossa
Kouluttaja: Sanna-Leena Knuuttila, Selkenee
Koulutuksen hinta: Teoriaosuus on maksuton. Tekstityöpajan hinta on 20 euroa.

Koulutuksen sisältö

Tässä etäkoulutuksessa saat perustietoa selkokielestä sekä sen tarpeesta Suomessa. Koulutus sisältää konkreettisia ja käytännönläheisiä kirjoitusohjeita ja -vinkkejä siitä, miten saat tekstistä selkokielisen. Selkokirjoittamisen periaatteita käsitellään erilaisia tekstiesimerkkejä tutkien. Koulutus koostuu kahdesta osiosta: teoriaosuudesta ja tekstityöpajasta, jossa pääset muokkaamaan omaa tekstiäsi selkokielelle.

Voit osallistua vain teoriaosuuteen tai teoriaosuuteen ja tekstityöpajaan. Tekstityöpajan enimmäisosallistujamäärä on 15 henkeä.

Tässä koulutuksessa opit:

  • Mitä on selkokieli?
  • Selkokielen kohderyhmät ja heidän kielelliset tarpeensa
  • Selkokielen kolme tasoa
  • Selkokirjoittamisen periaatteet

Tekstipajan runkona toimii selkokirjoittamisen periaatteet: tekstin rakenne, sanasto sekä kielen rakenteet. Pajan aikana osallistujat pääsevät selkomukauttamaan omia tekstejään tai niiden osia. Pajassa myös tutkitaan tekstejä sekä haetaan yhteistä näkemystä. Kouluttaja esittää teksteihin omat selkovaihtoehtonsa.

Kouluttajasta

Kouluttajana toimii selkokielen asiantuntija Sanna-Leena Knuuttila. Voit tutustua häneen LinkedInin kautta: https://www.linkedin.com/in/sanna-leena-knuuttila/.

Koulutus järjestetään yhdessä Museoalan ammattiliitto MAL:n kanssa. Koulutus on tarkoitettu vain jäsenillemme.

 

Ilmoittautuminen koulutukseen sulkeutuu 29.10.