Siirry sisältöön

Hei, me muutimme!

Hanna Gorschelnik / 17.12.2019

Kieliasiantuntijat ry:n toimisto on muuttanut. Uusi osoitteemme on Mikonkatu 8 A, 00100 Helsinki.

muuttolaatikot

Uudet työ- ja koulutustilamme sijaitsevat Helsingin ydinkeskustan Aikatalon 6. kerroksessa ‒ kivenheiton päästä Helsingin rautatieasemalta. Olemme innoissamme uudesta keskeisestä sijainnistamme ja siitä, että voimme tarjota jäsenillemme näin myös entistä helpommin saavutettavat tapahtumat ja koulutukset.

Aikatalo on Ateneumin takana sijaitseva liiketalo. Aikatalo valmistui 1961, sen rakennutti Aikalan Kello ja Kulta Oy:n toimitusjohtaja Olga Aikala (1883–1962) ja sen suunnitteli Eliel Muoniovaara. Paikalla oli 1900-luvun vaihteeseen saakka C. R. Jankesin kauppa. Aikatalon tieltä purettiin esimerkiksi puutalo, jonka hirteen oli kaiverrettu vuosiluku 1834.

Olga Aikala oli lähtöisin vaatimattomista olosuhteista, mutta työsti itsestään valistuneen liikenaisen, joka ajoi naisyrittäjien ja -kelloseppien asiaa ja suosi pienyrittäjiä.

Jaamme myös jatkossa toimitilat kollegajärjestöjemme Museoalan ammattiliitto MAL ry:n, Viesti:n ja Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ry:n kanssa! Näin yhteistyömme jatkuu myös tulevaisuudessa.

Tervetuloa tutustumaan uusiin tiloihimme ensi vuonna tulevissa tilaisuuksissamme ja koulutuksissamme! Nyt muuttopuuhat ja purkuhommat vielä jatkuvat.

 

Lähteet:
www.aikatalo.fi

Helsingin Sanomat 29.10.2016: Rutiköyhä Olga Aikala saapui 8-vuotiaana yksin Helsinkiin, avioitui teininä kasvatti-isänsä kanssa – ja raivasi tiensä liike-elämän huipulle