Siirry sisältöön

Ymmärrä myötätuntostressiä ja ehkäise myötätuntouupumus

5.5.2021, verkossa

Ammateissa, joissa työskennellään ihmisten kanssa, toisen ihmisen kokemusten, ajatusten ja tunteiden kohtaaminen voi aiheuttaa myötätuntostressiä ja johtaa myötätuntouupumukseen. Ilmiö on varsin tavallinen ja moni tulkki kokee sitä työssään.

vuorovaikutus

Aika: 5.5. klo 17–19
Paikka: etänä Zoomissa, koulutusta ei tallenneta.
Kouluttaja: Antti Klemettilä, psykologi ja psykoterapeutti
Osallistumismaksu: Tämä luento on maksuton.

Koulutuksessamme pureudutaan siihen, mitä ovat myötätuntostressi, myötätuntouupumus ja sijaistraumatisoiminen ja mistä ne syntyvät. Pohdimme, miten tulkki voi ottaa huomioon työssään nämä ilmiöt ja mikä auttaa ennaltaehkäisemään, selviytymään ja palautumaan kuormittumisesta.  Saat käytännön neuvoja, vinkkejä ja työkaluja omaan työhösi, työstä palautumiseen, uupumisen ehkäisyyn ja työkyvyn ylläpitämiseen.

Tämä koulutus on suunnattu tulkeille, jotka ovat jäseniämme. Koulutusta ei tallenneta.

Psykologi ja psykoterapeutti Antti Klemettilä on kulttuuripsykologian sekä kriisi- ja traumapsykologian asiantuntija. Hän on työskennellyt pitkään kriisipsykologina ja kouluttanut auttamis-, kohtaamis- ja tukityön haasteista monia eri alan ammattilaisia, kuten vastaanottokeskusten työntekijöitä, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia sekä järjestöjen työntekijöitä ja vapaaehtoisia.

Työnohjaus

Luento-osuuden jälkeen on mahdollisuus osallistua Antti Klemettilän pitämään työnohjaukseen, jossa asiaa käsitellään syvemmin. Työnohjaus kestää 90 minuuttia. Osallistuminen pienryhmään edellyttää luennolle osallistumista.

Ryhmä 1: puhuttujen kielten tulkit

Aika: 11.5. klo 17:00-19:30
Paikka: Zoomissa, keskustelua ei tallenneta
Osallistumismaksu: 15 €

Ryhmä 2: viittomakielen tulkit, puhevammaisten tulkit, kirjoitustulkit

Aika: 18.5. klo 17:00-19:30
Paikka: Zoomissa, keskustelua ei tallenneta
Osallistumismaksu: 15 €

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 26.4.

Peruutusehdot

Tutustuthan peruutusehtoihimme. Ilmoittautuminen tapahtumiimme on sitova. Veloitamme 20 euron peruutusmaksun ilmoittamatta jätetyistä tai 28.4. jälkeen tehdyistä peruutuksista.