Siirry sisältöön

Toimitus

Kiekaus-lehti on Kieliasiantuntijat ry:n jäsenlehti. Lehti ilmestyy sekä verkossa että paperisena. Verkkolehdessä julkaisemme artikkeleita useamman kerran kuussa, ja paperilehti ilmestyy kerran vuonna 2020. Lehti lähetetään kaikille jäsenillemme.

Haluatko antaa palautetta? Lähetä viesti osoitteeseen toimisto@kieliasiantuntijat.fi

Lehti toimitetaan vapaaehtoisvoimin. Haluatko mukaan toimituskuntaan? Jos saat iloa erilaisten tekstien kirjoittamisesta, tuotat sujuvaa tekstiä ja haluat olla mukana ideoimassa lehden sisältöä, lähetä viesti osoitteeseen toimisto@kieliasiantuntijat.fi. Maksamme nimellisen juttupalkkion.

 

Toimituskunta

 

Julia Haataja-Kälviäinen.

Julia Haataja-Kälviäinen

"Olen tällä erää hoitovapaalla projektipäällikön ja kääntäjän työstäni. Minua kiinnostavat erityisesti käännöskentän tekijöiden omat tarinat ja se, mikä alallamme saa heidät syttymään."

 

 

 

 

 

Suvi Seikkula. Kuva: Laura Piiroinen

Suvi Seikkula

"Olen työskennellyt kielialalla 14 vuotta monenlaisissa tehtävissä, mutta myös valmistumassa palvelumuotoilijaksi Laurea-ammattikorkeakoulusta. Eniten tykkään kirjoittaa henkilöjuttuja, laajasti taustoitettavia juttuja systeemisestä näkökulmasta ja aiheista, jotka liittyvät yhteiskunnan parantamiseen kieliasiantuntijoiden näkökulmasta."

 

 

 

 

Liisa Halkosaari.

Liisa Halkosaari

"Toimin tulkkikouluttajana ammattikorkeakoulussa. Minua kiinnostaa juuri nyt erityisesti vuorovaikutuksen ilmiöt, vähemmistökielet sekä kieleen ja tiedonsaantiin liittyvät valta-asetelmat. Oma taustani on varsin yksikulttuurinen, joten koen tärkeäksi kuulla ja ymmärtää muita."

 

 

 

 

Laura Liimatainen.

Laura Liimatainen "Työkseni käännän ja kirjoitan suomeksi ja englanniksi ja pyöritän omaa yhden naisen yritystäni, jonka ohella teen välillä myös palkkatöitä. Innostun ihmisistä ja kiehtovista tarinoista, ja tällä hetkellä minua kiinnostaa kieliasiantuntijoiden työelämän tarkastelu tasa-arvon näkökulmasta."

 

 

 

 

Tuula Nuikka.

Tuula Nuikka

"Olen työskennellyt kielialalla jo reilut 20 vuotta, ensin freelance-kääntäjänä, kun Trados oli vielä uusinta uutta käännösalalla, sittemmin monenlaisissa tehtävissä eri käännöstoimistoissa. Minua kiinnostavat työntekijöiden tasapuolinen kohtelu, kielityön tulevaisuus ja alan uudet tekniset tuulet. Kiinnostavaa on se, mikä ylipäätään saa ihmiset työskentelemään kielialalla."

 

 

 

Hanna Gorschelnik. Kuva: Laura Piiroinen

Hanna Gorschelnik

"Työskentelen Kieliasiantuntijat ry:n toiminnanjohtajana ja Kiekaus-lehden päätoimittajana. Harvoin löydän aikaa kirjoittamiselle, mutta kun kirjoitan lehteemme, kirjoitan kuivakan artikkelin kielialan epäkohdista. Muutoin keskityn koordinoimaan toimituskunnan työtä."