Skip to content

Liity jäseneksi

Palkansaaja, ammatinharjoittaja tai freelancer – Kieliasiantuntijat ry on ammattijärjestösi, kun työskentelet kieliasiantuntija-ammatissa monikielisen viestinnän, kielten, kääntämisen ja tulkkauksen parissa. Liity jäseneksi jo tänään!

Kun liityt jäseneksi 15.11.2020 mennessä, olet mukana viiden lahjakortin arvonnassa.

 • Voittajat voivat valita itselleen yhden seuraavista vaihtoehdoista:
  Globe Hope -lahjakortti (arvo 200 €)
 • Netflix-lahjakortti (arvo 200 €)
 • Storytel Unlimited -lahjakortti vuodeksi (arvo 169,99 €)
Palkinnot arpoo kattojärjestömme Akavan Erityisalat, jonka palvelut kuuluvat jäsenyyteemme. Lue lisää kampanjasta

Liity jäseneksi saat oman yhteisön

Kieliasiantuntijat ry:n jäsenyys on osoitus siitä, että arvostat koulutustasi ja ammattitaitoasi. Jäsenenämme kuulut valtakunnalliseen 2 600 kieliasiantuntijan, kääntäjän, tulkin ja monikielisen viestijän akavalaiseen yhteisöön. Liity jäseneksi mukavaan ja innostavaan kollegaverkostoomme!

Jäsenenä saat tukea ja neuvoja  työelämän eri vaiheisiin, kun esimerkiksi mietit urasi suuntaa tai sopivaa palkkiota. Tarjoamme sinulle yhdessä Akavan Erityisalojen kanssa kattavat laki- ja neuvontapalvelut ja osaamistasi tukevia ja ammattitaitoasi kehittäviä palveluita.

Jäseneksi voivat liittyä niin palkansaajat kuin ammatinharjoittajat, yrittäjät ja freelancerit. Myös kieliasiantuntijaksi tähtäävän opiskelijan kannattaa liittyä jäseneksemme.

Liity kieliasiantuntijoiden joukkoon

Jäsenemme työskentelevät esimerkiksi kääntäjinä, puhuttujen kielten tulkkeina, viittomakielen tulkkeina, käännöskoordinoijina, terminologeina, teknisinä viestijöinä, kirjoitustulkkeina ja kielenhuoltajina.  Tehtävänimikkeitä on satoja, mutta jäseniämme yhdistävät kielet, viestiminen, käännös- ja tulkkausala ja kielipalvelut.

Monet työskentelevät dokumentoinnin ja lokalisoinnin eri parissa tai viestinnän ja viennin eri tehtävissä.

Olemme korkeasti koulutettujen asiantuntijoiden joukko. Jäsentemme yleisimmät tutkinnot ovat

 • FM, kielet tai kääntämisen tai monikielisen viestinnän koulutusohjelma
 • HuK, kielet tai kääntäminen
 • Viittomakielen tulkki
 • Diplomikielenkääntäjä DKK

Kieliasiantuntijat ry kuuluu keskusjärjestö Akavaan kattojärjestömme Akavan Erityisalojen kautta.

YTN ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO luottamusmiehineen edustavat ja auttavat jäseniämme työpaikoilla sekä neuvottelupöydissä.

Kun siirryt toisesta ammattiliitosta Kieliasiantuntijat ry:n jäseneksi

 1. Täytä ja lähetä Kieliasiantuntijat ry:n sähköinen jäsenhakemus.
  Suosittelemme, että ilmoitat hakemuksessa haluavasi jäsenyytesi alkavan heti seuraavan kuukauden alusta. Silloin jäsenmaksujen laskeminen on helpompaa. Jos et merkitse erityistä jäsenyyden alkamispäivää hakemukseesi, jäsenyytesi alkaa siitä päivästä, jolloin hakemuksesi saapuu meille.
 2. Odota, että saat vahvistuksen liittymisestä. Saat sen sähköpostitse muutaman päivän sisällä Kieliasiantuntijat ry:stä, mutta Akavan Erityisalat lähettää kirjallisen vahvistuksen liittymisestäsi ja tervetuloa jäseneksi -paketin.
 3. Lähetä eroilmoitus kirjallisesti edelliseen liittoosi ja eroa siitä päivästä lukien kuin jäsenyytesi Kieliasiantuntijat ry:ssa on alkanut. Eroa vanhasta ja liity uuteen ammattiliittoosi kuukauden sisällä, jotta työttömyyskassan jäsenyytesi säilyy katkeamattomana ja jo kerryttämäsi työssäoloehto siirtyy mukanasi. Maksa jäsenmaksusi edelliseen ammattijärjestöösi sen edellyttämällä tavalla, jotta työttömyyskassan jäsenyys säilyy katkeamattomana.

Työttömyyskassaa voit vaihtaa vain palkkatyösuhteen aikana. Esimerkiksi työttömänä tai hoitovapaalla ollessasi et voi vaihtaa työttömyyskassaa, mutta voit vaihtaa liittoa ja jäädä entisen kassan jäseneksi siihen asti, että palaat työsuhteeseen.

Haluatko kysyä jäseneksi liittymisestä?

Akavan Erityisalojen jäsensihteerit auttavat liittymistä koskevissa asioissa.
Puhelin: 0800 135 370
Puhelinaika arkisin klo 9–14
Sähköposti: jasenpalvelut@akavanerityisalat.fi