Siirry sisältöön

Opiskelijat

Opiskeletko kieliä, kääntämistä tai tulkkausta ja haluat suuntautua kielialalle? Liity Kieliasiantuntijoihin jo opiskeluaikana ja löydä koulutusalaasi vastaava ammatillinen yhteisö! 

Kieliasiantuntijat ry:n jäsenyys on osoitus siitä, että arvostat koulutustasi ja tulevaa ammattitaitoasi. Jäsenenä kuulut valtakunnalliseen kieliasiantuntijoiden yhteisöön ja verkostoon.

Jäsenenä saat tietoa työurasi alkuun tai yrittäjyyden ensi askeliin. Meiltä saat myös apua ja neuvoja kesätöihin tai harjoitteluun liittyvissä asioissa.

Opiskelijan jäsenedut

Opiskelijajäsenenä sinulla on käytössäsi kaikki edut ja palvelut, jotka Kieliasiantuntijat ry ja kattojärjestömme Akavan Erityisalat tarjoavat:

 • koulutukset ja tapahtumat, joiden avulla voit kehittää ammatillista osaamistasi
 • apua ansioluettelon ja työhakemuksen rakentamiseen
 • neuvoja uranavigointiin
 • apua sopivan palkkapyynnön miettimiseen
 • neuvoja siihen miten rakentaa oma palkkiopyyntö
 • lakimiesapua esimerkiksi työsopimuksesi tarkistuttamiseen ennen sen allekirjoittamista.
 • ideoita opinnäytetyön aiheeseen
 • mahdollisuuden Gradustipendiin

Kun käyt työssä opintojesi aikana, voit kerryttää jo opiskelijana itsellesi ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan edellytyksenä olevaa työssäoloehtoa. Työn ei tarvitse olla oman opintoalasi töitä.

Jäsenenämme voit seurata kielipalvelualan uutisia ja kasvaa jo opiskelijana osaksi ammattiyhteisöämme.

Myös kattojärjestömme Akavan Erityisalojen omalta opiskelijasivustolta  saat tietoa työelämää varten.

Jäsenmaksu

Jos opiskelijana et lainkaan käy töissä, olet vapautettu jäsenmaksusta.

Kun opiskeluaikanasi käyt töissä, maksat jäsenmaksua 1,1 prosentin verran palkkatulosta.

Jäsenmaksua maksetaan

 • bruttopalkasta (palkka ennen veroja)
 • lomakorvauksista,
 • luontaiseduista (esim. lounassetelit ja puhelinetu)
 • työttömyyskassan maksamista etuuksista (esim. työttömyysetuudella tuettu opiskelu).

Jäsenmaksua ei makseta opintotuesta.

Yksi jäsenmaksu pitää sisällään Kieliasiantuntijoiden, Akavan Erityisalojen ja mahdollisen työttömyyskassa Erkon jäsenyyden. Kun jäsenmaksusi ovat kunnossa, voit palkansaajana kerryttää ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan edellytyksenä olevaa jäsenyys- ja työssäoloehtoa.

Miten maksan jäsenmaksuni?

Voit maksaa jäsenmaksun itse tai antaa valtakirjan työnantajallesi, joka maksaa jäsenmaksusi suoraan palkastasi. Saat valtakirjan Akavan Erityisalojen verkkosivuilta.

Jos maksat jäsenmaksusi itse, tee näin:

 1. Laske kuukauden ajalta yhteen bruttopalkkasi (palkka ennen veroja) ja muut mahdolliset verotettavat tulot kuten lounassetelit, virikesetelit ja puhelinetu. Esimerkki: Teet tammikuussa töitä kahteen työpaikkaan. Saat molemmista paikoista palkan ja palkkakuitin helmikuun alussa. Saat palkkaa yhteenlaskettuna 420 euroa.
 2. Laske paljonko 1,1 % on palkastasi euroina. Tämä on jäsenmaksusi kyseiseltä kuukaudelta. Esimerkki: Tammikuun palkkasi oli 420 euroa. Jäsenmaksu on 420 x 0,011 = 4,62. Tammikuun jäsenmaksusi on 4,62 euroa.
 3. Maksa jäsenmaksusi jäsenen verkkoasioinnissa.


Onko sinulla kysyttävää jäsenyyteen liittyvistä asioista? Ole rohkeasti yhteydessä. Tavoitat meidät sähköpostilla toimisto@kieliasiantuntijat.fi.