Siirry sisältöön

Vaikuttajamme Kieliasiantuntijoissa

Kieliasiantuntijat ry:n hallituksen ja toimistotiimin tukena toimii monipuolinen joukko ihmisiä. Vaikuttajamme Kieliasiantuntijoissa työskentelevät eri työryhmissä, joita perustetaan tarpeen mukaan vaikuttamistyön tueksi.

Hallitus

Hallitukseen pyritään saamaan edustajia eri kieliasiantuntija-ammateista ja kaikilta työnantajasektoreilta, myös itsensätyöllistäjien keskuudesta.

Hallituksen jäsenet:
Ilona Repponen, puheenjohtaja, Marjo-Leea Alapuranen, varapuheenjohtaja,
Martin Hausen, Henrik Hurme, Antti Kangasmäki, Iiris Näkki, Nike Parland, Vanessa Peitilä, Brahim Oubamouh, Hannele Ruokonen, Suvi Seikkula,
Anni Juhela, varajäsen,
Anni Korpiluoma, varajäsen

Edunvalvontatiimi

Edunvalvontatiimi koostuu hallituksen jäsenistä ja Kieliasiantuntijoiden edustajista Akavan Erityisalojen toimielimissä. Tiimissä koordinoidaan Kieliasiantuntijoiden vaikuttamistyötä eri tahoilla.

Akavan Erityisalojen toimielimissä Kieliasiantuntijoita edustavat:

Maija Lehmuksenoksa (Yksityissektorin neuvottelukunta), Suvi Seikkula (Yksityissektorin neuvottelukunta),
Martin Hausen (Kunnan neuvottelukunta),
Nike Parland (Valtion neuvottelukunta), Liisa Sillander (Valtion neuvottelukunta),
Mari Ratia (Korkeakoulutoimikunta), Senja Sakko (Korkeakoulutoimikunta),
Ian Mac Eochagáin (Ammatinharjoittajien ja yrittäjien toimikunta, puheenjohtaja), Siri Väänänen (Ammatinharjoittajien ja yrittäjien toimikunta), Susanna Puurula (Ammatinharjoittajien ja yrittäjien toimikunta)

Viittomakielen tulkkien työryhmä

Viittomakielen tulkkien työryhmä seuraa viittomakielen tulkkien työelämäasioita ja perehtyyviittomakielen tulkkien ammatilliseen edunvalvontaan toimiston tukena. Lisksi se suunnittelee tulkeille suunnattuja koulutuksia. Ryhmä perustettiin Kieliasiantuntijat ry:n suurimman yksittäisen ammattiryhmän asiantuntijaelimeksi.

Jäsenet: Anna-Reetta Vienonen, Anna Uttula, Maarit Widberg-Palo, Vanessa Peitilä, Eveliina Pätsi, Kirsi Torkkeli, Marjo-Leea Alapuranen, Roni Kamil, Anitta Malmberg ja toimistolta Hanna Gorschelnik

Koulutuspoliittinen työryhmä

Koulutuspoliittinen työryhmä seuraa laajasti kieliasiantuntijoita koskevaa koulutuspolitiikkaa ja korkeakoulujen ja kielialan koulutuksen kehittämishankkeita siltä osin kuin ne koskevat koulutuksen järjestämistä.

Jäsenet: Anni Korpiluoma, Hannele Ruokonen, Henrik Hurme, Ilona Repponen, Mari Ratia, Susanna Turkki, Marjo-Leea Alapuranen ja toimistolta Taina Ukkola.

Kilpailutusasiat

Kilpailutusasioiden parissa toimii kaksi työryhmää. Kilpailutustyöryhmän tehtävänä on toimia taustaryhmänä ja tiedon, ajatuksien ja ideoiden tuottajana liittyen julkishallinnon käännös- ja tulkkauspalveluiden kilpailutukseen ja niihin liittyvään kieliasiantuntijoiden edunvalvontaan.

Jäsenet: Ilona Repponen, Liisa Sillander, Heli Tammelin, Aino Vesanen, Martin Hausen, Miroslav Girshfeld ja toimistolta Hanna Gorschelnik.

Kiekaus-lehden toimituskunta

Lehden toimituskunta suunnittelee ja tuottaa Kiekaus-lehden sisällön. Tutustu lehteemme ja sen toimituskuntaan!