Siirry sisältöön

Vaikuttajamme Kieliasiantuntijoissa

Kieliasiantuntijat ry:n hallituksen ja toimistotiimin tukena toimii monipuolinen joukko ihmisiä. Vaikuttajamme Kieliasiantuntijoissa työskentelevät eri työryhmissä, joita perustetaan tarpeen mukaan vaikuttamistyön tueksi.

Hallitus

Hallitukseen pyritään saamaan edustajia eri kieliasiantuntija-ammateista ja kaikilta työnantajasektoreilta, myös itsensätyöllistäjien keskuudesta.

Hallituksen jäsenet:
Suvi Seikkula, puheenjohtaja, Ilona Repponen, varapuheenjohtaja,
Marjo-Leea Alapuranen, Martin Hausen, Henrik Hurme, Anni Korpiluoma, Nike Parland, Anna-Reetta Vienonen, Hannele Ruokonen, Senja Sakko, Siri Väänänen
Anitta Malmberg, varajäsen

Edunvalvontatiimi

Edunvalvontatiimi koostuu hallituksen jäsenistä ja Kieliasiantuntijoiden edustajista Akavan Erityisalojen toimielimissä. Tiimissä koordinoidaan Kieliasiantuntijoiden vaikuttamistyötä eri tahoilla.

Akavan Erityisalojen toimielimissä Kieliasiantuntijoita edustavat:

Anni Juhela (Yksityissektorin neuvottelukunta), Maija Lehmuksenoksa (Yksityissektorin neuvottelukunta),
Martin Hausen (Kunnan neuvottelukunta), Krista Igbarria (Kunnan neuvottelukunta),
Nike Parland (Valtion neuvottelukunta), Liisa Sillander (Valtion neuvottelukunta),
Mari Ratia (Korkeakoulutoimikunta),
Ian Mac Eochagáin (Ammatinharjoittajien ja yrittäjien toimikunta, puheenjohtaja), Tiia Juntunen (Ammatinharjoittajien ja yrittäjien toimikunta), Liisa Nemitz (Ammatinharjoittajien ja yrittäjien toimikunta), Susanna Puurula (Ammatinharjoittajien ja yrittäjien toimikunta), Roni Kamil (Ammatinharjoittajien ja yrittäjien toimikunta),
Miroslav Girshfeld (Opiskelijatoimikunta), Linda Jokinen (Opiskelijatoimikunta), Ilona Repponen (Opiskelijatoimikunta)

Viittomakielen tulkkien työryhmä

Viittomakielen tulkkien työryhmä seuraa viittomakielen tulkkien työelämäasioita ja perehtyyviittomakielen tulkkien ammatilliseen edunvalvontaan toimiston tukena. Lisksi se suunnittelee tulkeille suunnattuja koulutuksia. Ryhmä perustettiin Kieliasiantuntijat ry:n suurimman yksittäisen ammattiryhmän asiantuntijaelimeksi.

Jäsenet: Aino Tynkkynen, Anna-Reetta Vienonen, Emilia Norppa, Eveliina Pätsi, Katariina Valentin (kevään 2021 tauolla), Kirsi Torkkeli, Maria Nadezhdina, Marjo-Leea Alapuranen, Riikka Karppinen, Roni Kamil, Anitta Malmberg ja toimistolta Hanna Gorschelnik

Koulutuspoliittinen työryhmä

Koulutuspoliittinen työryhmä seuraa laajasti kieliasiantuntijoita koskevaa koulutuspolitiikkaa ja korkeakoulujen ja kielialan koulutuksen kehittämishankkeita siltä osin kuin ne koskevat koulutuksen järjestämistä.

Jäsenet: Anni Korpiluoma, Hannele Ruokonen, Henrik Hurme, Ilona Repponen, Mari Raitia, Susanna Turkki, Marjo-Leea Alapuranen ja toimistolta Taina Ukkola.

Kilpailutusasiat

Kilpailutusasioiden parissa toimii kaksi työryhmää. Kilpailutustyöryhmän tehtävänä on toimia taustaryhmänä ja tiedon, ajatuksien ja ideoiden tuottajana liittyen julkishallinnon käännös- ja tulkkauspalveluiden kilpailutukseen ja niihin liittyvään kieliasiantuntijoiden edunvalvontaan.

Jäsenet: Suvi Seikkula, Liisa Sillander, Aino Vesanen, Martin Hausen, Siri Väänänen ja toimistolta Hanna Gorschelnik.

Ennakointityö

Ennakointityöryhmä selvittää tapoja hyödyntää ennakointia tehokkaammin etenkin yhdistyksen strategisessa työskentelyssä. Se tekee hallitukselle ehdotuksia ennakointiin liittyvistä toimista.

Jäsenet: Suvi Seikkula, Nike Parland, Martin Hausen, Hannele Ruokonen, Tuula Nuikka ja toimistolta Hanna Gorschelnik

Kiekaus-lehden toimituskunta

Lehden toimituskunta suunnittelee ja tuottaa Kiekaus-lehden sisällön. Tutustu lehteemme ja sen toimituskuntaan!