Siirry sisältöön

Kieliasiantuntija, vaikuta tulevaisuuteesi – asetu ehdolle puheenjohtajaksi tai hallitukseen!

Hanna / 27.10.2023

Kieliasiantuntijat ry:n toiminnassa pääset työelämäkeskustelujen ytimeen ja voit olla mukana rakentamassa kielialan tulevaisuutta. Kerro meille, mitkä asiat sinua erityisesti kiinnostavat ja mihin toivoisit meidän keskittyvän edunvalvonnassa.

balloons-1012541_640

Kieliasiantuntijat ry:n syyskokouksessa 29.11. valitaan yhdistyksen puheenjohtaja ja hallitukseen jäseniä kaudelle 2024–2025. Asetu nyt ehdolle! Täytä alla linkin takaa löytyvä lomake 20.11. mennessä.

Puheenjohtaja luotsaa järjestön strategista kehittämistä

Hallituksen puheenjohtaja johtaa hallituksen toimintaa ja järjestön strategista kehittämistä. Hän myös hoitaa suhteita muihin yhteistyötahoihin ja -järjestöihin yhdessä toiminnanjohtajan kanssa. Puheenjohtaja työskentelee tiiviisti varapuheenjohtajan ja toiminnanjohtajan kanssa ja toimii myös työnantajan roolissa suhteessa Kieliasiantuntijat ry:n toimihenkilöihin. Toimikausi kestää kaksi vuotta.

Puheenjohtajana pääset kehittämään hallituksen toimintaa omannäköiseksesi sekä vaikuttamaan Kieliasiantuntijoiden toimintaan ja linjauksiin hallituksen ja asiantuntevien toimihenkilöiden kanssa. Voit olla myös vaikuttamassa ay-liikkeen tulevaisuuteen. Puheenjohtaja osallistuu myös Akavan Erityisalojen hallituksen työskentelyyn.

Hallituksessa voit vaikuttaa työelämän muutokseen

Hallituksessa on täytettävänä 3–5 varsinaisen jäsenen paikkaa ja kahden varajäsenen paikat. Hallitustyöskentelyssä et välttämättä tarvitse aiempaa järjestökokemusta, mutta sinulla on oltava halua vaikuttaa ja intoa paneutua yhteisten asioiden hoitoon.

Hallituksen jäsenenä olet mukana kehittämässä järjestömme toimintaa strategisesti ja suunnittelemassa vaikuttamistyötämme. Edellytyksenä on sitoutuminen tehtävään koko toimikaudeksi. Suuria paineita ei työskentelystä tarvitse kuitenkaan ottaa, vaan työtä tehdään yhdessä ja myös yhdessä saavutetaan tuloksia.

Hallituksen jäsenen toimikausi kestää kaksi vuotta ja varajäsenen kausi vuoden. Hallitus kokoontuu noin 8 kertaa vuodessa. Pääset myös suunnittelemaan intensiivisemmin järjestömme strategista toimintaa tammikuussa ja syyskuussa järjestettävissä seminaariviikonlopuissa.

Hallitustyöskentelystä maksetaan kokouspalkkio. Myös varajäsenten toivotaan osallistuvan aktiivisesti kokouksiin ja työskentelyyn.

Asetu ehdolle puheenjohtajaksi tai hallitukseen näin:

Asetu ehdokkaaksi hallitukseen täyttämällä alla oleva lomake 20.11. mennessä.

Voit myös toimittaa esittelysi  enintään kahden minuutin mittaisella videolla. Vastaa videolla hakulomakkeella oleviin kysymyksiin. Toimita linkki videoon hakuajan loppuun mennessä osoitteeseen: toimisto@kieliasiantuntijat.fi

Syyskokouksessa 29.11. jokainen ehdokas esittelee lyhyesti itsensä ja tavoitteensa. Jos et pääse paikalle, voit tehdä videoesittelyn, jonka näytämme kokousosallistujille.

Voit halutessasi asettua ehdolle myös vasta syyskokouksessa.

Lisätiedot

Lisätietoa ehdolle asettumisesta ja puheenjohtajan ja hallituksen tehtävistä saat Kieliasiantuntijat ry toiminnanjohtajalta Hanna Gorschelnikilta (hanna.gorschelnik@kieliasiantuntijat.fi).