Siirry sisältöön

Hae meille korkeakouluharjoittelijaksi!

Hanna / 14.12.2023

Haku Kieliasiantuntijoiden ja Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton (SKTL) yhteiseen harjoitteluun on nyt auki. Tule meille korkeakouluharjoittelijaksi toteuttamaan Kansainvälisen kääntäjienpäivän seminaaripäivää! Harjoittelu kestää yhteensä neljä kuukautta.

 

Kuvituskuva: Lähikuva erilaisista toimistotarvikkeista. Kyniä, muistilappuja, vihkoja.

Harjoittelu jakaantuu keväälle 2024 ja alkusyksylle 2024. Harjoittelun ensimmäinen osa (8 viikkoa) sijoittuu niin, että se alkaa 22.4. ja päättyy 14.6. Harjoittelun toinen osa (8 viikkoa) alkaa aikaisintaan 12.8. Ajankohdasta sovitaan tarkemmin harjoittelijan kanssa.

Ensisijaisesti harjoittelija osallistuu syyskuussa 2024 Helsingissä järjestettävän Kääntäjienpäivän seminaarin suunnitteluun ja järjestämiseen. Hän osallistuu myös järjestöjen opiskelijatoiminnan päivitys- ja kehittämisprojekteihin ja järjestöjen muihin toimisto- ja viestintätehtäviin. Näitä ovat muun muassa:

  • jäsentiedotteiden kirjoittaminen,
  • verkkosivujen sisällöntuotanto ja päivittäminen,
  • jäsentilaisuuksien suunnittelussa ja järjestelyissä avustaminen ja
  • sosiaalisen median kanavien päivittäminen.

Harjoittelijaltamme toivomme

  • kieli-, käännös- tai tulkkausalan tai viestinnän alan opintoja,
  • innostusta hyvän työelämän kehittämiseen ja järjestötoimintaan ja
  • hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja.

Arvostamme kokemusta ainejärjestötyöstä ja tapahtumien järjestämisestä sekä käsitystä kielipalvelualasta.

Edellytämme hyvää suomen kielen kirjallista ilmaisua ja hyviä valmiuksia tekstien tuottamiseen. Kaikenlainen viestintäosaaminen, oma-aloitteisuus ja aktiivinen ote ovat eduksi työssä. Tuo rohkeasti oma aktiivisuutesi ja innostuneisuutesi esille!

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden päästä tutustumaan vaikuttamistyöhön sekä kieli- ja käännösalan työelämän rakenteisiin. Harjoittelun kautta pääset laajentamaan omia verkostojasi koko Suomen laajuisesti. Tehtävänkuvaan ei pääsääntöisesti kuulu käännös- tai tulkkaustehtäviä.

Harjoittelu soveltuu hyvin esimerkiksi kääntämisen ja tulkkauksen, kielten tai viestinnän maisterivaiheen opiskelijalle. Harjoittelu jakautuu SKTL:n ja Kieliasiantuntijat ry:n kesken ja työntekopaikka on keväällä Kieliasiantuntijoiden ja syksyllä SKTL:n toimistossa.

Harjoittelu on kokoaikainen (37,5 h/vko) ja se suoritetaan pääasiassa Helsingissä lähiharjoitteluna. Etätyötä voi tehdä satunnaisesti erikseen siitä sovittaessa. Harjoittelijan on otettava tämä huomioon paikkaa hakiessaan.

Tehtävä pitää sisällään jonkin verran matkustamista ja iltatöitä. Harjoittelu on palkallinen, rahapalkka on 1 780,41 €/kk. Katsomme eduksi, jos harjoittelijalla on käytössään oppilaitoksen harjoittelutuki.

Kieliasiantuntijoiden toimisto sijaitsee Itä-Pasilassa (Ratavartijankatu 2 A, Helsinki). Mukavassa työyhteisössä on neljä järjestöä ja kymmenen työntekijää. Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto SKTL:n toimisto sijaitsee Sörnäisissä uudessa Tekstin talossa (Lintulahdenkatu 3, Helsinki) Hakaniemen ja Sörmäisten tuntumassa. SKTL:n palveluksessa on kuusi työntekijää ja Tekstin talon yhteisössä toimii kymmeniä kulttuurijärjestöjä.

Hae näin

Lue hakuilmoitus tarkkaan.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja ansioluettelosi sähköisesti (liitteet pdf:nä) osoitteeseen aino.suoranta@sktl.fi. Lähetäthän hakemuksesi ja ansioluettelosi anonymisoidussa muodossa niin, että liitteet eivät sisällä henkilötietojasi (esim. nimi, ikä, sukupuoli) tai kuvaasi. Yhteystietosi voit kirjoittaa sähköpostin viestikenttään. Lähetä hakemuksesi viimeistään sunnuntaina 28.1.2024.

Haastattelut järjestetään Helsingissä maanantaina 12.2. Harjoittelija valitaan mahdollisimman pian haastattelujen jälkeen.

Jos haluat kysyä tehtävästä tai hakemisesta lisää, voit olla yhteydessä Hannaan tai Jenniin. Hanna ja Jenni lukevat hakemuksesi.

Kieliasiantuntijat ry, toiminnanjohtaja Hanna Gorschelnik, puh. 050 576 2553, hanna.gorschelnik@kieliasiantuntijat.fi

Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto ry, toiminnanjohtaja Jenni Kavén, puh. 044 3445 205, jenni.kaven@sktl.fi