Siirry sisältöön

Kieliasiantuntijat ry:n ilmastotekojen vuosi – helmikuu: Tilaisuuksissamme tarjoillaan kasvisruokaa

Suvi / 18.2.2019

Ilmastonmuutoksen vastaiseen taisteluun tarvitaan mukaan jokainen yksilö ja organisaatio. Myös Kieliasiantuntijat ry osallistuu ilmastonmuutoksen torjuntaan. Esittelemme joka kuukausi ilmastoteon, johon Kieliasiantuntijat ry sitoutuu.

asiakirjakäännös

Haastamme kaikki mukaan tekemään ilmastotekoja!

Kulutuksen ilmastovaikutuksista puhuttaessa ruoka on yhtä merkittävä tekijä kuin liikenne. Naudanlihan ilmastovaikutus per lihakilo on sama kuin noin 15 kilolla hiilidioksidipäästöjä, kun taas esimerkiksi soijapapukilo vastaa yhtä kiloa hiilidioksidipäästöjä. Sekaruokalounaan ilmastoa kuormittava vaikutus voi olla jopa kolminkertainen kasvisateriaan verrattuna.

Kasvisruokavalioon siirtymisellä on jopa suurempi ilmastomyönteinen vaikutus kuin lentojen vähentämisellä.

Lihaa voi korvata proteiinipitoisilla kasviksilla kuten pavuilla, linsseillä, herneillä, pähkinöillä ja viljalla. Näiden lisäksi voi herkutella vaikkapa juureksilla, hedelmillä ja marjoilla.

Tähän projektiin myös Kieliasiantuntijat ry lähtee mukaan. Järjestämme vuosittain yli sata erilaista kokousta ja tapahtumaa, joissa on kahvi- ja ruokatarjoilua. Olemme päättäneet, että näissä tilaisuuksissa tarjoillaan vain kasvisruokaa. Kiinnitämme myös huomiota siihen, että tarjoamamme ruoka on mahdollisimman vastuullisesti tuotettu. Näin vähennämme osaltamme ruoan ilmastovaikutusta.

Osallistujien erikoisruokavaliot otetaan aina huomioon.

Lähde sinäkin kanssamme tekemään tästä vuodesta ilmastotekojen vuosi! Maapallomme elinkelpoisuuden turvaamiseen tarvitaan meitä kaikkia.

Lähteet ja lisää lukemista:
Avoiding meat and dairy is ‘single biggest way’ to reduce your impact on Earth
Ilmastomyönteinen ruoka
Ruoan ilmastovaikutukset
Suurtutkimus: Vegaaniruokavalio on tehokkain tapa pienentää ympäristöjalanjälkeä