Siirry sisältöön

Kieliasiantuntijat ja Akavan Erityisalat mukana ulosmarsseissa 6. helmikuuta

Hanna / 23.1.2024

Akavan Erityisalat ja sen jäsenyhdistykset Kieliasiantuntijat mukaan lukien ovat mukana Akavan koordinoimissa ulosmarsseissa 6.2.2024 pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella.

paremman työelämän puolesta

Ulosmarsseilla vaadimme maan hallitusta palaamaan suomalaiselle neuvottelujen tielle ja etsimään tasapainoisempia vaihtoehtoja työelämäheikennyksille.

Akavalaiset ammattijärjestöt vastustavat hallituksen kaavailemaa niin sanottua palkankorotusten vientimallia, työtaisteluoikeuden rajoittamista, määräaikaisten työsuhteiden solmimista ilman perustetta, henkilökohtaisen irtisanomisen helpottamista, paikallisen sopimisen hallitsematonta laajentamista sekä työttömyysturvan liian rajua ja nopeaa leikkaamista, ensimmäisen sairauspäivän palkattomuutta ja aikuiskoulutustuen poistamista.

- Keskusjärjestömme Akava on esittänyt maan hallitukselle oman, perustellun ratkaisuehdotuksensa, mutta hallitus ei ole sitä noteerannut. Tämä on ollut iso pettymys. Akava on myös toistuvasti esittänyt hallitukselle vetoomuksensa neuvottelujen aloittamisesta, sanoo Akavan Erityisalojen edunvalvonta- ja lakipalveluiden johtaja Helena Lamponen.

Jäsen, osallistu ulosmarsseihin!

Ulosmarssi koskee Kieliasiantuntijoiden työsuhteisia jäseniä julkisella ja yksityisellä sektorilla pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Kauniainen ja Vantaa), Tampereella ja Turussa. Toimenpide koskee myös Akavan Erityisalojen opiskelijajäseniä näillä paikkakunnilla. Jos työskentelet virkasuhteessa, et voi osoittaa mieltäsi ulosmarssilla työaikanasi.

Ulosmarssi tarkoittaa, että lopetat työnteon ja poistut työpaikaltasi tiistaina 6.2.2024 klo 14.  Ulosmarssi päättyy klo 16. Ulosmarssiin osallistumisesta ei makseta korvausta.

Jos et pääse tai voi tulla paikalle, tai et työskentele edellä mainituilla paikkakunnilla, voit osoittaa tukea osallistumalla aiheesta käytävään keskusteluun sosiaalisessa mediassa ja jakamalla mielenilmaukseen liittyviä postauksia. Aihetunniste on #ParemmanTyöelämänPuolesta

Ulosmarssi on poliittinen mielenilmaus, joka on kaikkien perusoikeus. Akavan Erityisalojen järjestöpäätös antaa työsuhteisille ulosmarssijoille suojan: työnantaja ei saa kohdistaa osallistujaan minkäänlaisia painostustoimia. Voit itse päättää, osallistutko ulosmarssiin vai et.

#ParemmanTyöelämänPuolesta

Lue lisää ja tutustu tarkempiin ohjeisiin

Kattojärjestömme Akavan Erityisalat on lähettänyt jäsenillemme 22.1. jäsenviestin ulosmarsseihin liittyen ja viestii siitä lisää. Jos et ole saanut viestiä, päivitä yhteystietosi verkkoasioinnissa Akavan Erityisalojen verkkosivuilla.

Voit myös lukea jäsenviestin Akavan Erityisalojen verkkosivuilla.

Yleisimpiin kysymyksiin on koottu vastaukset Akavan Erityisalojen verkkosivuille: Usein kysyttyä Akavan vastatoimista - Akavan Erityisalat

 

Ulosmarssit 6. helmikuuta ja niihin liittyvät tapahtumat

Aika: tiistai 6.2. klo 14–16

Katso paikkakuntaiset ohjeet:

 

Akavan historialliset ulosmarssit – mitä ja miksi? -jäsenwebinaari

Aika: keskiviikko 31.1. klo 16-17
Ohjelma:

  • Miksi ulosmarssit? – Maan hallituksen heikennysesitykset ja Akavan ratkaisuesitykset, edunvalvontajohtaja Helena Lamponen
  • Miten Akavan Erityisalat on tähän mennessä vaikuttanut? neuvottelupäällikkö Amalia Poutanen
  • Mitä tarkoittaa ulosmarssi? - Usein kysytyt kysymykset, neuvottelupäällikkö Jaakko Korpisaari

> Ilmoittaudu mukaan webinaariin viimeistään tiistaina 30.1. Ilmoittautuneille lähetetään Teams-linkki keskiviikkona 31.1. aamupäivän aikana.