Siirry sisältöön

Kieliasiantuntijat ry:n puheenjohtajana jatkaa Suvi Seikkula

2.12.2019

Kieliasiantuntijat ry:n syyskokous valitsi 23.11. yhdistyksen puheenjohtajaksi FM Suvi Seikkulan kaksivuotiskaudelle 2020 ‒2021. Suvi on toiminut Kieliasiantuntijat ry:n puheenjohtajana myös kuluvan vuoden.

Kieliasaintuntijat ry:n hallituksten valittiin Marjo-Leea Alapuranen (vas.), Anni Korpiluoma, Suvi Seikkula, Anitta Malmberg ja Ian Mac Eochagáin.
Kieliasaintuntijat ry:n hallituksten valittiin Marjo-Leea Alapuranen (vas.), Anni Korpiluoma, Suvi Seikkula, Anitta Malmberg ja Ian Mac Eochagáin.

Hallituksen varsinaiseksi jäseniksi kaudelle 2020‒2021 valittiin Ian Mac Eochagáin, Anni Korpiluoma, Martin Hausen ja uutena Marjo-Leea Alapuranen. Hallituksen varajäseniksi vuodeksi 2020 valittiin Anitta Malmberg ja Tiia Juntunen, jotka toimivat varajäseninä myös tänä vuonna.

Hallituksen jäseninä jatkavat vielä vuoden 2020 Kirsi Torkkeli, Ilona Repponen, Emilia Norppa, Juho Kajava, Anna Vienonen ja Nike Parland.

Jäsenmaksut pysyvät ennallaan

Syyskokouksessa päätettiin, että yhdistyksen varsinaisen palkansaajajäsenen jäsenmaksu pysyy samana ja on ensi vuonna 1,1 % ennakonpidätyksen alaisesta tulosta. Muista varsinaisten jäsenten jäsenmaksuista on päättänyt Kieliasiantuntijat ry:n kattojärjestön Akavan Erityisalojen liittokokous 16.11.

Järjestöllä voi olla myös kannatusjäseniä, jotka saavat kaikki Kieliasiantuntijat ry:n tarjoamat palvelut ja edut. Työttömyyskassan jäsenyys tai Akavan Erityisalojen tai muut Akava-yhteisön tarjoamat palvelut ja edut eivät kuulu jäsenyyteen.

Ensi vuonna henkilöjäsenen kannatusjäsenmaksu on 100 € ja yhteisöjäsenen 225 €.

Vuonna 2020 puhutaan rahasta

Syyskokouksen hyväksymässä toimintasuunnitelmassa nostetaan järjestön vuoden 2020 vaikuttamistyön kärkiteemoiksi Työntekijöiden oikeudet ja Puhutaan rahasta. Kieliasiantuntijat ry:n tehtävä on parantaa jäsentensä työelämää työnteon muodosta ja työnantajasektorista riippumatta.

Hintakilpailu ja työnteon arvo ovat vaikuttamistyön keskiössä eri näkökulmista.

Julkilausuma reilun työelämän puolesta

Kieliasiantuntijat ry:n hallitus julkaisi syyskokouksessa lausuman reilun työelämän puolesta. Siinä hallitus nostaa esiin sen, ettei tuottavaa ja osaavaa työvoimaa varmisteta sillä, että työntekijältä vaaditaan yhä enemmän yhä pienemmällä palkalla. Kieliasiantuntijat ry haastaa kaikki rakentamaan reilua työelämää. Työehtosopimusneuvotteluissa on nyt siihen hyvä mahdollisuus.

Lue Kieliasiantuntijat ry:n hallituksen julkilausuma.