Siirry sisältöön

Kieliasiantuntijat selvittää osuuskunnan perustamista – alkuselvitykseen apuraha

Hanna / 13.4.2019

Kieliasiantuntijat ry, Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU, Museoalan ammattijärjestö MAL, ja Viestinnän asiantuntijat VIESTI selvittävät osuuskunnan perustamista kieli-, taide-, kulttuuri- ja viestintäalaa edustaville jäsenille.

Kieliasiantuntijat selvittää työosuuskunnan perustamista

Osuuskunnan perustamisen myötä kasvavalle määrälle itsensätyöllistäjiä tarjottaisiin uusi jäsenetu, jonka avulla voidaan parantaa heikkoa sosiaaliturvaa. Kun itsensätyöllistäjä tekee työtä työosuuskunnan jäsenä ja työmuoto täyttää tietyt on kriteerit, hänet voidaan lukea kuuluvaksi palkansaajan sosiaaliturvan piiriin.

Oman ammattijärjestön osuuskunta voisi tukea jäseniään myös lujittamalla ammatillista verkostoitumista, koska sen jäsenet edustavat saamaa tai läheistä ammattialaa.

Hankkeessa ovat mukana kattojärjestö Akavan Erityisalojen jäsenyhdistykset Kieliasiantuntijat, Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU, Museoalan ammattiliitto MAL jaViestinnän asiantuntijat Viesti, joille myönnettiin 5 000 euron apuraha osuuskunnan alkuselvityksen tekemiseen.

Selvityksen arvioidaan valmistuvan syksyllä 2019.

AEK-koulutusäätiön myöntämä apuraha jaettiin Akavan Eritysalojen kevätliittokokouksessa Helsingissä 13.4.2019.

 

Lisätietoja hankkeen yhteyshenkilöltä:
Hanna Gorschelnik, toiminnanjohtaja
Kieliasiantuntijat ry
hanna.gorschelnik@kieliasiantuntijat.fi