Siirry sisältöön

Kieliasiantuntijat osoittaa tukensa Ukrainalle

Taru / 28.2.2022

Kieliasiantuntijat ry yhdessä kattojärjestönsä Akavan Erityisalojen kanssa osoittaa tukensa Ukrainalle. Myös muut eurooppalaiset kielialan järjestöt ottavat kantaa. Lue alta jo tehdyistä toimenpiteistä.

Kuvituskuva: Liehuva Ukrainan lippu.

Ammattijärjestöt tuomitsevat Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan ja lahjoittavat varoja humanitaariselle avulle

Kieliasiantuntijat osoittaa tukensa Ukrainalle ja ukrainalaisille, emmekä hyväksy heihin kohdistuvaa hyökkäystä. Olemme lahjoittaneet varoja Unicefille, jotta lasten ja perheiden turvallisuus, terveys, puhdas vesi, sanitaatio ja arjen perustarpeet voidaan turvata sodan keskellä.

Myös työmarkkinakeskusjärjestöt Akava, STTK ja SAK ottivat viime viikolla kantaa Venäjän hyökkäykseen Ukrainaa vastaan ja tuomitsivat toimet jyrkästi. Voit lukea koko kannanoton Akavan verkkosivuilta.

Teboil-yhteistyö on päättyny

Akavan Erityisalat on päättänyt yhteistyönsä Ab Teboil Oy:n kanssa lauantaina 26.4.2022. Yhtiön omistaja on venäläinen Lukoil. Teboil-jäsenetu ei siis ole enää käytössä. Jäsenkorteissa vielä näkyvä Teboil-logo poistuu korttien uudistuksen jälkeen. Akavan Erityisalojen julkaisema uutinen aiheesta löytyy täältä.

AVTE osoittaa tukensa kääntäjille Ukrainassa

Muun muassa kääntäjäjärjestö AudioVisual Translators Europe AVTE on julkaissut solidaarisuudenosoituksensa Ukrainalle ja ukrainalaisille kääntäjille. Lue järjestön laatima teksti kokonaisuudessaan tästä linkistä.