Siirry sisältöön

Kieliasiantuntijoiden Marjo-Leea Alapuranen efslin hallitukseen

Hanna Gorschelnik / 23.4.2024

Kieliasiantuntijoiden hallituksen varapuheenjohtaja Marjo-Leea Alapuranen on valittu European Forum of Sign Language Interpreters efslin hallitukseen. Hallituskausi alkoi valinnasta ja kestää seuraavat kolme vuotta. Efslin vuosikokous pidettiin 6.4.2024. 

Marjo-Leea Alapuranen__

-Koen, että voin tuoda efslin toimintaan kokemusta siitä, miten järjestön hallinto saadaan toimimaan tehokkaasti. Vastuupaikoille ei koskaan ole liikaa vapaaehtoisia. Koin, että minulla olisi nyt mahdollisuus antaa suomalaisten panos kansainväliselle järjestölle, sanoo Marjo-Leea.

Efslin puheenjohtajaksi valittiin Androniki Xanthopoulou Kreikasta.

Viisihenkisen hallituksen tehtävänä on edistää ammattialan sisäistä tiedon ja kokemusten vaihtoa sekä kannustaa yhteiseen keskusteluun viittomakielen tulkkauksesta. Tätä työtä tehdään esimerkiksi järjestämällä koulutuksia sekä mahdollistamalla yhteisiä kohtaamisia. Efslin tavoitteena on, että viittomakielen tulkkauspalvelut ovat Euroopassa korkealaatuisia.

Hallituspaikan ansiosta Kieliasiantuntijoiden side efsliin vahvistuu.

Marjo-Leea on toiminut Kieliasiantuntijoiden hallituksessa vuodesta 2020 ja jo sitä ennen pitkään Suomen viittomakielen Tulkit ry:n hallituksessa useissa eri rooleissa. Hän on valmistunut sekä viittomakielen tulkiksi (AMK) että filosofian maisteriksi englannin kielestä (kieliasiantuntija) suorittanut vastikään Master of Humanities -tutkinnon Eumasli-maisteriohjelmasta. Kokemusta yhdistystoiminnasta Marjo-Leealla on kattavasti erilaisista yhdistyksissä.

Efslin hallitus 6.4.2024 alkaen

Puheenjohtaja: Androniki Xanthopoulou Kreikka

Varapuheenjohtaja: Isabelle Lombard, Ranska

Sihteeri: Jenny Köhring, Iso-Britannia

Rahastonhoitaja: Siegrid Leurs, Belgia

Hallituksen jäsen: Marjo-Leea Alapuranen, Suomi