Siirry sisältöön

Kieliasiantuntijoiden puheenjohtajaksi Ilona Repponen

Hanna / 29.11.2023

Kieliasiantuntijat ry:n syyskokous valitsi FM Ilona Repposen järjestön uudeksi puheenjohtajaksi kaudelle 2024–2025.

syyskokous 2023 Ilona Repponen Kuvaaja Juuli Muona

Ilona on toiminut Kieliasiantuntijat ry:n hallituksessa vuodesta 2019. Hän on myös yhdistyksen kattojärjestön Akavan Erityisalojen hallituksen varajäsen ja on ollut Akavan opiskelijaneuvoston jäsen. Ilona työskentelee kielenkääntäjänä valtionhallinnossa. Hän on toiminut myös käännösalan opiskelijoiden ja alasta valmistuneiden osuuskunta Monikielisten puheenjohtajana, ja tuntee itsensätyöllistäjien työelämän haasteet.

- Lähdin Kieliasiantuntijoiden hallitustoimintaan jo opiskelijana, enkä olisi silloin arvannut, että tässä sitä nyt ollaankin. Kiitän luottamuksesta, Ilona sanoi puheenvuorossaan syyskokouksessa.

- Pidän tärkeänä, että vastaamme entistä paremmin jäsentemme tarpeisiin, edistämme kieliasiantuntijoiden näkyvyyttä ja pureudumme työelämän epäkohtiin. Ammattiliitoilla on paljon työsarkaa edunvalvonnassa, eikä se työ lopu kesken, hän sanoo.

Ilona painottaa konkreettisten toimien tärkeyttä. - Olemme olleet aloitteellisia esimerkiksi toimissa kielipalveluiden kilpailutusten parantamiseksi. Lisäksi pyrimme ratkomaan tulkkausalan ongelmia esimerkiksi ajamalla tarkempaa sääntelyä tulkkien ammattipätevyydestä. Työmme paremman työelämän eteen on ollut vaikuttavaa ja työ jatkuu, sanoo Ilona.

Vuoden lopussa puheenjohtajakautensa päättävä Suvi Seikkula jättää tehtävän haikein mielin.

- On ollut suuri kunnia luotsata näin upeaa järjestöä. Kiitän lämpimästi kaikkia, joiden kanssa olen saanut tehdä työtä hetken tai koko kauden ja kaikki mitat siitä väliltä. Nyt on aika raivata tilaa muille asioille elämässä, ja vaikka mieli on haikea, odotan innolla, miltä uuden puheenjohtajan kausi tuo tullessaan, sanoi Suvi jäähyväispuheenvuorossaan syyskokouksessa.

Hallitukseen valittiin uusia jäseniä

Syyskokouksessa valittiin hallitukseen uusia jäseniä kaudella 2024–2025. Uutena hallituksen valittiin Brahim Oubamouh, Vanessa Peitilä, Antti Kangasmäki ja Iiris Näkki. Hallituksessa kuluvalla kaudella istunut Martin Hausen valittiin jatkamaan hallituksessa myös seuraavalla kaudella. Suvi Seikkula ja Marjo-Leea Alapuranen valittiin hallitukseen vuodeksi 2024 hallituksen jättäneiden Anna Vienosen  ja puheenjohtajaksi valitun Ilona Repposen tilalle.

Varajäseniksi vuodeksi 2024 valittiin Anni Korpiluoma ja Anni Juhela.

Vuonna 2024 hallituksessa jatkavat kautensa loppuun Henrik Hurme, Nike Parland ja Hannele Ruokonen.

Syyskokouksessa Kieliasiantuntijoiden hallitukseen valittiin Brahim Oubamouh (ylärivissä vasemmalla), Vanessa Peitilä, Martin Hausen, Antti Kangasmäki, Suvi Seikkula (alarivissä vasemmalla) ja Iiris Näkki sekä puheenjohtajaksi Ilona Repponen. Kuva: Juuli Muona