Siirry sisältöön

Maksuton Kesäduunari-info auttaa kesätyöntekijöitä

Juuli / 21.5.2024

SAK:n, Akavan ja STTK:n yhteinen Kesäduunari-info on palvelu, joka neuvoo kesätyöntekijöitä työsuhteeseen liittyvissä kysymyksissä puhelimitse, WhatsAppissa ja nettilomakkeen kautta. Neuvontaa tarjotaan niin ammattiliiton jäsenille kuin muillekin kesätyöntekijöille.

Kesätyöntekijöitä neuvoo tänä vuonna Vee Tirinen, oikeustieteiden opiskelija Itä-Suomen yliopistosta. Hän on perehtynyt työoikeuteen muun muassa notaarityössään, jossa hän selvitti alustatalouden työaikakäytäntöjä.
Kesätyöntekijöitä neuvoo tänä vuonna Vee Tirinen, oikeustieteiden opiskelija Itä-Suomen yliopistosta. Hän on perehtynyt työoikeuteen muun muassa notaarityössään, jossa hän selvitti alustatalouden työaikakäytäntöjä.

Maksuton Kesäduunari-info on tarjonnut neuvontaa ja vastauksia jo 19 kesänä nuorten, heidän läheistensä sekä työnantajien kysymyksiin. Neuvontaan voi ottaa yhteyttä, kun on saanut kesätyöpaikan ja tarvitsee apua esimerkiksi työsopimukseen tai palkkaukseen liittyvissä kysymyksissä. Nettisivuilta löytyy myös "Kesäduunarin muistilista" sekä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Tee työsopimus kirjallisena

Tämän vuoden kesäduunarineuvoja Vee Tirinen kehottaa kesätyöntekijöitä tekemään kirjallisen työsopimuksen. Sopimus kannattaa käydä huolellisesti läpi ennen sen allekirjoittamista, sillä siitä käyvät ilmi tärkeät työsuhteen ehdot, kuten työtunnit, työaika, työsuhteen kesto, palkka ja noudatettava työehtosopimus. Allekirjoitettu sopimus sitoo kumpaankin osapuolta.

Jos jokin sopimuksen kohdista tuntuu epäselvältä, voi neuvoja kysyä Kesäduunari-infosta jo ennen työsopimuksen allekirjoittamista. Tirinen kannustaa ottamaan yhteyttä neuvontaan, jos jokin kesätöihin liittyvä asia mietityttää.

Kesäduunari-info palvelee koko kesän

Kesäduunari-info palvelee kesätyöntekijöitä 31. elokuuta asti. Info palvelee kaikkia kesätyöntekijöitä arkisin kello 9–15 suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Kesäduunarineuvojan tavoittaa puhelimitse numerosta 0800 179 279 tai WhatsApp-sovelluksella numerosta 040 747 1571. Käytössä on myös sähköinen yhteydenottolomake Kesäduunari-infon sivuilla. Kysymykset käsitellään luottamuksellisesti, ja palveluun on mahdollista ottaa yhteyttä myös nimettömästi.

Lisätietoja Kesäduunari-infosta löydät palvelun verkkosivuilta.