Siirry sisältöön

Sinustako kieliasiantuntijalähettiläs?

Juuli / 26.4.2024

Etsimme jälleen kieliasiantuntijalähettiläitä kertomaan omasta kieliammatistaan ja urapolustaan lukiolaisille. Vierailujen tarkoitus on lisätä nuorten tietoisuutta kieliasiantuntijoiden uramahdollisuuksista ja innostaa heitä kielten oppimiseen.

kuva4

Kieliasiantuntijalähettiläänä vierailet lähialueesi koulussa kertomassa siitä, mitä teet työksesi ja mihin kielten opiskelu on sinut vienyt. Ilmoittautuaksesi kieliasiantuntijuuden lähettilääksi voi työskennellä missä tahansa kieliammatissa. Vierailu voidaan toteuttaa koulussa paikan päällä tai etänä, ja se kestää yleensä 45 minuuttia. Vierailua varten opiskelijat laativat etukäteen joukon kysymyksiä vastattavaksi. Tämä helpottaa valmistautumistasi ja parantaa vierailun kytkeytymistä oppituntien ja kurssien sisältöihin.

Kieliasiantuntijalähettiläänä sinun ei siis tarvitse pitää aiheesta luentoa, vaan tarkoituksena on syventyä oppilaita askarruttaviin aiheisiin keskustelemalla ja vuorovaikutteisesti. Voit kuitenkin halutessasi valmistaa keskustelun alustukseksi pienen esityksen, jossa kerrot työstäsi kieliasiantuntijana.

Vierailut toteutetaan syyslukukaudella 2024. Koordinoimme yhteyden lukioihin, minkä jälkeen voit itse sopia tarkemmin vierailuajasta ja vierailun sisällöstä.

Ilmoittaudu kieliasiantuntijuuden lähettilääksi 31.5. mennessä tällä lomakkeella.