Siirry sisältöön

Sinustako kieliasiantuntijalähettiläs?

Juuli / 30.5.2023

Haluaisitko sinä kertoa omasta kieliasiantuntijatyöstäsi lukiolaisille? Etsimme syys-marraskuussa järjestettäviä lukiovierailuja varten erilaisia kieliasiantuntijoita, jotka ovat kiinnostuneita kertomaan oppilaille omasta kieliammatistaan ja urapolustaan.

kuva4

Kieliasiantuntijalähettiläs vierailee oman paikkakuntansa tai lähialueensa koulussa kertomassa siitä, mitä tekee työkseen ja mihin kielten opiskelu on hänet vienyt. Ilmoittautuaksesi kieliasiantuntijuuden lähettilääksi voi työskennellä missä tahansa kieliammatissa. Vierailu voidaan toteuttaa koulussa paikan päällä tai etänä ja se kestää yleensä 45 minuuttia. Vierailua varten opiskelijat laativat etukäteen joukon kysymyksiä vastattavaksi. Tämä helpottaa valmistautumistasi ja parantaa vierailun kytkeytymistä oppituntien ja kurssien sisältöihin.

Kieliasiantuntijalähettiläänä sinun ei siis tarvitse pitää aiheesta luentoa, vaan tarkoituksena on syventyä oppilaita askarruttaviin aiheisiin keskustelemalla ja vuorovaikutteisesti. Voit kuitenkin halutessasi valmistaa keskustelun alustukseksi pienen esityksen, jossa kerrot työstäsi kieliasiantuntijana.

Kieliasiantuntijalähettiläisyys liittyy 26. syyskuuta vietettävään Euroopan kielten päivään, jonka tiimoilta teemme yhteistyötä Suomen kieltenopettajien liiton kanssa. Tavoitteenamme on lisätä kieliasiantuntija-ammattien tunnettuutta.

Ilmoittaudu kieliasiantuntijuuden lähettilääksi 31.7. mennessä tällä lomakkeella.