Siirry sisältöön

Kysymys työsuhteeseen liittyen? Tarkista vastaus usein kysytyistä kysymyksistä

Hanna Gorschelnik / 9.4.2020

Mietitkö miten asiat menevät nyt työssäsi koronan myötä? Mitä tapahtuu kesälomalle, entä mitä, jos sairastut?

Kysymys työsuhteeseen liittyen_

Tarkista ensin usein kysytyt kysymykset – helpotat ruuhkaamme

Koronan vuoksi työpaikoilla on myllerryksiä, ja samat kysymykset pyörivät monen päässä. Lakimiehemme Akavan Erityisaloissa kokosivat kattavan kysymys–vastaus-listan, josta löydät ratkaisun moneen tilanteeseen. Koska jäsenpalvelu ja työsuhdeneuvonta on nyt ymmärrettävästi ruuhkautunut, tarkistathan ennen yhteydenottoa, löytyisikö vastaus omaan kysymykseesi verkkosivuilta.

Työsuhteeseen liittyvät usein kysytyt kysymykset

Jäsenyyteen ja mm. jäsenmaksuihin liittyvät usein kysytyt kysymykset

Jos kuitenkin tarvitset henkilökohtaista apua, lähetä viesti osoitteeseen jasenpalvelut@akavanerityisalat.fi.

Akavan Erityisalojen jäsenpalvelu vastaa kaikkiin viesteihin mahdollisimman pian, joten uutta viestiä ei samasta asiasta tarvitse laittaa. Kiitos kärsivällisyydestäsi! Nopeuttaaksesi palvelua kerrothan viestissäsi koko nimesi ja jäsennumerosi tai syntymäaikasi.

Jos asiasi on hyvin kiireellinen, soita. Perjantaista 17.4. lähtien jäsenpalvelujen puhelinpalvelu on avoinna tiistaista torstaihin kello 9-14. Maanantaisin ja perjantaisin jäsensihteerit keskittyvät purkamaan viestijonoa.

Jos tarvitset työsuhteeseen liittyvää apua, ota yhteyttä lakimiehiimme. Kerro lomakkeella, millaisessa asiassa tarvitset apua. Palvelun nopeuttamiseksi pyydämme sinua täyttämään valmiiksi jäsennumeron ja yhteystietosi. Lakimiehemme on sinuun henkilökohtaisesti yhteydessä.

Lakimiesneuvonta, julkinen sektori 0800 135 380
Lakimiesneuvonta, yksityinen sektori 0800 135 350
(numerot ovat maksuttomia)

Puhelinaika on arkisin klo 9–14.

Lakimiehille voit lähettää sähköpostia osoitteeseen tyosuhdeneuvonta@akavanerityisalat.fi

Huom! Kerro viestissä nimesi, puhelinnumerosi, jäsennumerosi, jäsenyhdistyksesi, työnantajasektorisi (yksityinen, kunta, valtio, korkeakoulu, järjestö, seurakunta, ammatinharjoittaja/yrittäjä) ja kuvaus siitä, millaisessa asiassa tarvitset apua.

Lakimiehet kokosivat vastaukset usein kysyttyihin kysymysiin

Tietopakettia päivitetään tarpeen mukaan. Luettavissa on tietoa seuraavista aihekokonaisuuksista:

Mistä voin tarkistaa olenko maksanut jäsenmaksuni?

Kirjaudu Akavan Erityisalojen verkkoasiointiin, josta pääset tarkistamaan suorittamasi jäsenmaksut.

Jos työnantajasi perii jäsenmaksun suoraan palkastasi, tulee tieto maksetusta jäsenmaksusta viiveellä näkyviin verkkoasiointiisi. Työnantajasta riippuen viive saattaa olla jopa 3 kuukautta.

Perityt jäsenmaksut voit myös tarkistaa palkkatodistuksesta.

Onko minulla oikeus ansiopäivärahaan?

Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erkon sivuille on koottu tietoa mm. siitä, milloin olet oikeutettu ansiopäivärahaan.

Olenko työttömyyskassan jäsen?

Voit tarkistaa Akavan Erityisalojen verkkoasioinnissa omista tiedoistasi sen, oletko Erityiskoulutettujen työttömyyskassan Erkon jäsen. Jos tieto ei jostain syystä näy omissa tiedoissasi, voit tarkistaa asian lähettämällä viestin osoitteeseen jasenpalvelut@akavanerityisalat.fi