Siirry sisältöön

Tule mukaan kehittämään kielialaa – hae työryhmiimme!

Hanna Gorschelnik / 20.1.2023

Haluatko olla vaikuttamassa kieliasiantuntijoiden työelämään? Etsimme työryhmiimme lisää innokkaita jäseniä tuomaan esiin kieliasiantuntijoiden näkemyksiä. Tutustu työryhmiimme tässä jutussa.

people-gb32c5b9bd_640

Viittomakielen tulkkien, puhevammaisten ja kirjoitustulkkien työryhmä

Jos olet kiinnostunut viittomakielen tulkkien työelämään vaikuttamisesta, on viittomakielen tulkkien työryhmä oikea paikka sinulle.

Työryhmä keskittyy viittomakielen tulkkien ammatilliseen edunvalvontaaan, seuraa työelämäasioita ja valmistelee niitä hallituksen käsittelyä varten. Työryhmä on myös toimiston tukena koulutus- ja tapahtumasuunnittelussa.

Työryhmässä työskenneltiin viime vuonna mm. vähimmäispalkkasuositusten ja tulkkien ansiotasokyselyn parissa. Lisäksi aloitimme pohdintaa tulkkauksen tallentamiseen liittyvistä asioista ja sopimusehdoista.

Koulutuspoliittinen työryhmä

Kiinnostaako sinua koulutuspoliittinen vaikuttaminen ja kielten koulutuksen seuraaminen?

Koulutuspoliittinen työryhmä seuraa koulutuspolitiikkaa ja valmistelee koulutuspoliittisia asioita hallituksen käsittelyä varten. Työryhmässä keskustellaan ajankohtaisista asioista ja erilaisista koulutuksen hankkeista. Tänä vuonna työskentelemme tiiviisti sen eteen, että kielten koulutusohjelmien rahoitus korkeakouluissa olisi turvattu.

Kilpailutustyöryhmä

Onko sinulla osaamista kielialan kilpailutuksista, osaatko hankintalain koukerot? Etsimme työryhmään ratkaisukeskeistä osaajaa, joka haluaa olla auttamassa julkishallintoa parantamaan kielipalveluiden kilpailutuksia.

Kilpailutustyöryhmässä teemme työtä sen eteen, että kielialan toimijoiden osaaminen hankintamenettelyistä lisääntyisi ja että julkishallinnon ymmärrys kielipalvelualasta lisääntyisi. Tavoitteenamme on, että kielipalvelut kilpailutettaisiin laatu edellä.

Lehden toimituskunta

Oletko innokas kirjoittaja ja haluat seurata kielialaa ja kieliasiantuntijoita koskettavia ilmiöitä? Kiekaus-lehtemme toimituskunta etsii vahvistusta joukkoonsa.

Toimituskunta suunnittelee ja kirjoittaa verkkolehdessä julkaistavan sisällön. Lisäksi toimituskunta tuottaa Kieliasiantuntijoiden vuosijulkaisun, johon kootaan tietoa kielialalta. Toimituskunnassa pääset siis jakamaan myös omia juttuideoita.

Työryhmiin voit hakea alla olevan linkin kautta. Työryhmään osallistumisesta maksetaan kokouspalkkio.

Jätä hakemuksesi 15.2. mennessä.

Haluatko vielä kysyä jotain työryhmien toiminnasta? Laita meille viestiä osoitteeseen toimisto@kieliasiantuntijat.fi.