Siirry sisältöön

Viittomakielen tulkkien vähimmäispalkkasuositukset päivitettiin

Hanna / 17.6.2020

Viittomakielen tulkkien palkka- ja muut työsuhteen ehdot on päivitetty. Suositukset antavat viittomakielen tulkkeja edustava Kieliasiantuntijat ry ja sen kattojärjestö Akavan Erityisalat.

Kieliasiantuntijat logo

Palkka- ja muut työsuhteen vähimmäisehdot on laadittu sekä kuukausipalkkaisille että tuntipalkkaisille.

Suosituksissa on korotettu palkkoja yleisen linjan mukaisesti, joka on kustannusvaikutukseltaan 3,3 prosenttia. Palkkoja korotetaan 1.9.2020 alkaen yleiskorotuksella, jonka suuruus on 1,3 prosenttia ja 1.9.2021 alkaen yleiskorotuksella, jonka suuruus on 2 prosenttia. Myös tuntipalkkaisten matka-ajan korvausta on korotettu vastaavasti.

Työsuhteen ehdoissa on täsmennetty vaativan työn määritelmää ja sitä, millaiset lisäopinnot tuovat kokemuslisän tulkin palkkaan. Tuntipalkkaisten suosituksessa on myös selkeytetty ohjetta raportoinnista.

Lisäksi tuntipalkkaisten työsuhteen ehtoihin on kuvattu liitteeksi se, mistä tulkin työ pääsääntöisesti koostuu, mikä kuuluu perustuntipalkan piiriin ja mistä tehtävistä on tulkille maksettava erikseen. Tällä tavoitellaan tulkin työn läpinäkyväksi tekemistä ja muistutetaan esimerkiksi tilaajia siitä, mitä kaikkea tulkkaustilanne edellyttää.

Viittomakielen tulkkien palkka- ja muut työsuhteen ehdot ovat voimassa 1.4.2020–30.4.2022.

 

Lataa vähimmäispalkkasuositukset tästä

Viittomakielen tulkkien suositus kuukausipalkka 1.4.2020–30.4.2022 (pdf)

Viittomakielen tulkkien suositus tuntipalkka 1.4.2020–30.4.2022 (pdf)