Siirry sisältöön

Av-käännösyritysten työehtosopimus irtisanottu

Hanna / 23.11.2020

Kieliasiantuntijat ry:n kattojärjestö Akavan Eritysalat ja Suomen Journalistiliitto ovat irtisanoneet av-kääntäjiä koskevan työehtosopimuksen. Av-käännösyritysten työehtosopimuksen voimassaolo päättyy tammikuussa 2021.

Tekstitys

Neuvottelumenettelyyn kuuluu, että voimassa oleva työehtosopimus irtisanotaan ennen kuin sopimuskausi päättyy. Irtisanominen myös käynnistää neuvottelutoimet. Alun perin vain vuoden voimassa, tammikuuhun 2020 asti ollutta sopimusta ei irtisanottu vuosi sitten marraskuussa, joten sopimus jatkui vuodella tammikuuhun 2021.

Akavan Erityisalat, Kieliasiantuntijat ja Journalistiliitto aloittavat neuvottelut uudesta työehtosopimuksesta työnantajayritysten kanssa tämän vuoden joulukuussa. Tätä varten kartoitetaan työehtosopimuksen piirissä olevien toiveita ja mielipiteitä.

Kyselyssä on myös kysymyksiä itsensä työllistäville av-kääntäjille. Lainsäädäntövalmistelun tilanteen vuoksi näissä työehtosopimusneuvotteluissa ei voida neuvotella itsensätyöllistäjien asemasta, mutta vaikuttamistyön tueksi kysytään tietoja myös heidän tilanteestaan.

Vastaa kyselyyn 25. marraskuuta mennessä: https://link.webropolsurveys.com/S/4D890FEAF663D097