Siirry sisältöön

Kieliasiantuntijat ry liittyy AudioVisual Translators Europe AVTE:n jäseneksi

Hanna / 1.3.2021

Kieliasiantuntijat ry liittyy Audiovisual Translators Europe AVTE:n jäseneksi. Jäsenyyden myötä tavoitteena on vahvistaa sekä Kieliasiantuntijoiden omaa että yhteiseurooppalaista vaikuttamistyötä, jota tehdään av-kääntäjien ja itsensätyöllistäjien työehtojen ja työntekemisen edellytysten parantamiseksi.

AVTE:n tavoitteet ovat myös Kieliasiantuntijoiden tavoitteita

AudioVisual Translators Europe on eurooppalainen av-kääntäjien liittojen ja järjestöjen kattojärjestö. Sen päämääränä on edistää av-kääntäjien ammattia ja luoda heille hyvät työskentelyolosuhteet. Järjestö edistää verkostoitumista ja tiedonvaihtoa jäsenjärjestöjen, EU-instituutioiden ja lainsäätäjien välillä. Kieliasiantuntijat haluaa olla tukemassa näitä tavoitteita.

-AVTE:n jäsenyyden myötä vahvistamme verkostojamme ja voimme olla paremmin mukana kehittämässä av-kääntäjien työelämää Euroopassa. Monet kansainvälisellä tasolla tehtävät päätökset vaikuttavat työn tekemisen ehtoihin myös Suomessa, sanoo Kieliasiantuntijoiden puheenjohtaja Suvi Seikkula.

Virallisesti Kieliasiantuntijat hyväksytään jäseneksi seuraavassa yleiskokouksessa touko-kesäkuun aikana, mutta Kieliasiantuntijat osallistuu järjestön työskentelyyn jo tätä ennen.

-Saimme innostuneen vastaanoton AVTE:n hallitukselta. Vaikuttaa siltä, että meillä on paljon annettavaa järjestölle, mutta saamme myös paljon tukea työhömme eurooppalaisilta kollegoilta. Av-kääntäjien työehdot ovat heikot useissa maissa, kertoo Kieliasiantuntijoiden toiminnanjohtaja Hanna Gorschelnik.

Kieliasiantuntijat ry on ollut aktiivinen av-tekstitysten laatustandardien laadinnassa. Järjestöllä on myös kokemusta työehtosopimusneuvotteluista av-käännösalan kontekstissa ja se on aktiivinen toimija itsensätyöllistäjien työelämän parantamiseksi. Kummatkin järjestöt jättivät hiljattain näkemyksensä EU-komission aloitteeseen, jossa mahdollistettaisiin itsensätyöllistäjille oikeus sopia kollektiivisesti työehdoistaan.

AudioVisual Translators Europe perustettiin vuonna 2011. Jäseniä sillä on seitsemästätoista Euroopan maasta.

Lisää AVTE:n toiminnasta ja tavoitteista voit lukea järjestön verkkosivuilta.