Siirry sisältöön

Ehdota vuoden kieliasiantuntijaa, tekoa ja työnantajaa!

Taina / 15.2.2024

Jäikö vuodesta 2023 mieleen jokin merkittävä teko tai vaikuttava kielialan toimija? Palkitsemme kevätkokouksessamme toukokuussa vuoden kieliasiantuntijan, teon ja työnantajan. Kuka vain voi ehdottaa sopivaa kohdetta!

työelämäpalkinnot_2023_verkkosivut

Työelämäpalkinnoilla haluamme nostaa esiin kielialaa ja sen aktiivisia, alaa kehittäviä toimijoita. Kieliasiantuntijan työ on usein näkymätöntä. Tunnustusten avulla juhlistamme työn saavutuksia ja korostamme niiden yhteiskunnallista merkityksellisyyttä. Kieliasiantuntijat ovat korvaamaton voimavara aina, kun työskennellään kielen parissa. Haluamme näyttää, että kieliasiantuntijoiden vaikutuspiiri on laaja ja ulottuu kaikille työelämän aloille ja yhteiskunnan osa-alueille. Samalla painotamme työnantajien ja yhteisöjen roolia alan kehittäjinä.

Näin valinnat tehdään

Kuka tahansa voi ehdottaa palkinnon saajaa – esityksen tekijän ei siis tarvitse olla jäsenemme. Ehdotus perusteluineen lähetetään kyselylomakkeella, johon pääset sivun alaosan linkistä. Tätä uutista ja kyselylomaketta voit vapaasti jakaa kollegoillesi ja verkostoillesi esimerkiksi sosiaalisessa mediassa!

Palkinnot jaetaan vuosittain yhdistyksemme kevätkokouksessa edellisvuoden saavutusten perusteella. Vuoden 2024 kevätkokouksessa jaetaan siis tunnustukset vuoden 2023 saavutusten mukaan. Palkintojen saajat valitsee Kieliasiantuntijoiden hallituksesta koostuva raati. Raatiin kuuluvat puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja 1-2 hallituksen jäsentä, eivätkä he voi olla ehdolla. Tänä vuonna raatiin kuuluvat Ilona Repponen, Marjo-Leea Alapuranen, Hannele Ruokonen ja Vanessa Peitilä. Raadin sihteerinä toimii Taina Ukkola.

Kategoriasta riippuen työelämäpalkinto on joko rahallinen tai kunniamaininta. Tarkemmat kuvaukset kunkin kategorian kriteereistä on listattu alle. Palkinto voidaan myös jättää jakamatta, jos sopivaa ehdokasta ei kyseisenä vuonna ole.

Vuoden kieliasiantuntija  

Palkinto osoitetaan kieliasiantuntijoita ja kieliasiantuntijuutta ansiokkaasti edustaneelle henkilölle, joka on vahvistanut edustamaansa alaa taipumattomasti uusilla näkökulmilla. Hän on parantanut kieliasiantuntijoiden näkyvyyttä ja nostanut työllään ja toiminnallaan arvostustamme yhteiskunnassa. Palkinto myönnetään yksittäiselle saajalle.

Vuoden teko 

Kunniamaininta vuoden teosta jaetaan kollektiiville, kampanjalle, hankkeelle, tapahtumalle tai tutkimukselle, joka on omalta osaltaan tehnyt kielten ammattilaisten työtä näkyväksi. He ovat nostaneet työssään esiin kieliasiantuntijoiden kannalta merkittävän teeman tai teemoja ja korostaneet kielipalvelualan merkitystä yhteiskunnassa.

Vuoden työnantaja tai esihenkilö 

Kunniamaininta jaetaan työnantajalle, esimerkiksi yritykselle, tai yksittäiselle esihenkilölle. Palkinnon saaja on omalla esimerkillään kehittänyt alan työympäristöä ja/tai omaa työpaikkaansa sekä huolehtinut pitkäjänteisesti työntekijöistään. Tähän työhön sisältyvät esimerkiksi työntekijöiden hyvinvoinnin edistäminen ja hyvän yhteishengen kasvattaminen.

Viime vuonna saavutuksistaan palkittiin vuoden kieliasiantuntijana Tiina Kinnunen, vuoden tekona Saavutettavan kielen työkalupakki ja vuoden työnantajana Katja Virtanen, Delingua Oy. Kenet tai ketkä tänä vuonna tulisi mielestäsi palkita vuoden 2023 saavutuksista?

Klikkaa itsesi lomakkeelle ja laita ehdotus tulemaan! Haku päättyy 21.4.